reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Cukrové preclíky

Cukrové preclíky vhodné ke slavnostním příležitostem. Stejně tak s nimi potěšíte děti i dospělé na návštěvách.


  • 3,0

    1 017×

    3 1017
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme si plech na pečení a vymastíme ho máslem.

Rozdrobíme droždí do vlažného mléka a zamíchame. Máslo rozhřejeme a smícháme se solí, vejcem a kardamomem. Mouku prosejeme do mísy, přidáme v mléku rozdrobené droždí, máslovou směs a vypracujeme husté těsto, které necháme kynout.

Po vykynutí vyválíme těsto na pomoučeném válu do tlustého dlouhého válečku. Váleček nakrájíme na 24 stejných kousků. Každý kousek zvlášť vyválíme na délku zhruba 50 cm. Vytvarujeme z nich preclíky, pomažeme je rozšlehaným žloutkem a pomazanou stranou omočíme v krystalovém cukru.

Takto připravené preclíky klademe na plech. Pečeme 12 až 15 minut ve vyhřáté troubě na 220 °C.

Po upečení preclíky necháváme chladnout na kuchyňské mřížce. Preclíky jsou nejlepší čerstvé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cukrové preclíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.