reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cukrová čokoládová poleva

Recept na čokoládovou polevu mi zůstal po mé babičce.


  • 4,7

    43×

    4,7 43
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cukr rozvaříme s vodou na sirup. Do horkého sirupu vmícháme nastrouhanou čokoládu. Třeme tak dlouho, až je poleva hladká.

Cukrovou čokoládovou polevou můžeme zdobit perníčky nebo jí prostě polít bábovku nebo jiný moučník.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cukrová čokoládová poleva

    Celkový počet komentářů: 7
    • Anndulik
      Anndulik

      Tak sem ji vyzkoušela a přinde mě trochu dost sladká, ale jinak je dobrá. Dobře mě ztuhla, lehká napřípravu, super..

      22.12.2010 11:24:03

    • yvule
      yvule

      Re:pochvala

      Byla jsem moc spokojená, přidala jsem lžíci rumu a nemělo to chybu!

      01.12.2009 09:27:09

      • Barča
        Barča

        Re: Re:pochvala

        Nápodobně, rum to trochu "odsladil". A já jako naprosto nemožná kuchařka slavila obrovský úspěch. Skvělá a naprosto jednoduchá poleva a ještě k tomu bez tuku.

        06.09.2015 22:16:51


    • Alča
      Alča

      Re: pochvala

      Mně ztuhla poměrně rychle. Nechci používat ztužené tuky, takže je pro mě tato poleva ideální.

      19.09.2009 17:19:24

      • Monča
        Monča

        Re: pochvala

        Já se připojuji k pochvale. Poleva je velmi rychlá a jednoduchá a není potřeba ztuženého tuku, což je bezva. Pouze chci upozornit, že množství v tomto receptu mi nevystačilo ani na půl plechu, takže pokud ji chcete jako polevu na koláč, tak je potřeba minimálně dvojitá dávka. Děkuji za recept.

        13.10.2009 19:23:20

    • sylva
      sylva

      Pri dodrzeni receptu prilis tuha, po mirnem rozredeni dobra, ale dlouho tuhne. Asi je treba mirne upravit recept.

      14.12.2008 11:24:11

      • .Renča.
        .Renča.

        Je pravda, že poleva trošku déle tuhne, ale ingredience jsou v pořádku. Musím ještě podotknout, že není lžíce jako lžíce. Já mám tu babiččinu a je opravdu o několik kapek větší než z dnešních příborů. Proto je asi potřeba několik kapek vody přidat, ale snad to nikoho neodradí od přípravy.

        14.12.2008 19:20:24

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Cukrová čokoládová poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.