reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Cuketový bramborák pečený v troubě

Cuketový bramborák pečený v troubě

Bramborák bez dlouhého smažení. Je výborný, protože není vůbec nasáklý tukem.


  • 4,4

    146×

    4,3 146
  • 45 min

  • 37×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Česnek, brambory a cuketu oloupeme. Cuketu zbavíme středu, který obsahuje pecky. Česnek prolisujeme.

Nastrouháme do mísy jak cuketu, tak brambory a vymačkáme přebytečnou puštěnou vodu. Do vymačkané hmoty přidáme zbývající ingredience. Vše podle chuti osolíme a propracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme bramborákovou hmotu a dáme do trouby. Cuketový bramborák pečeme při 185 °C asi 20 - 25 minut. Můžeme přidat nadrobno nakrájené uzené maso asi tak 250 - 300g.

Cuketový bramborák pečený v troubě nakrájíme a můžeme podávat. Doplnit jej můžeme čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

    Celkový počet komentářů: 28
    • Jája
      Jája

      bramborák z cukety v troubě

      je dobré dát opravdu tenkou vrstvu-tak jako na pánvi, aby byl propečený. Dávám trochu mléka a vše se dobře propojí. Z trouby mi chutná, není mastný a nemusím u toho stát:)

      14.10.2016 10:21:32

    • Broňa
      Broňa

      Cuketový bramborák pečený v troubě

      Moc dobré to není, je to blátovité. Možná lepší dělat v tenké vrstvě na pánvi. Bohužel taky tento recept nedoporučuji :-(

      06.08.2016 19:31:01

      • jana
        jana

        Re: Cuketový bramborák pečený v troubě

        taky mi to moc nejelo ale dá se jeden kousek snist

        09.08.2016 08:06:50


    • Nora
      Nora

      Komentář k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

      Tak dopeceno a nijak to zvlášť nedopadlo takže za mě ne.... Bohužel

      03.11.2015 21:07:05

    • mrnousek
      mrnousek

      Komentář k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

      Právě jsem ho dodělala, jen jsem si ho trošku upravila a místo mouky dala strouhanku a nakrájela do toho na kostičky anglickou slaninu. A super, určitě udělám zase.

      19.06.2015 14:14:18

    • Ivča
      Ivča

      Komentář k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

      výborné, akorát z uvedené dávky pro 4 jsme to skoro celé snědly ve dvou :D nešlo přestat. Jinak pekla jsem to cca 50 minut, přidala uzené na kostičky. Soli max.1 lžičku.

      28.09.2014 14:38:32

    • Katka
      Katka

      Recept není špatný, akorát se mi to teda trochu rozpadá. Zatím je to teplé, ale nemyslím, že by to bylo o moc lepší, když to zchladne. Každopádně chuťově výborné, soli bych řekla ideálně tak lžička, já dala lžíci a trochu jsem přesolila :-D Jo a pekla jsem to o dost déle, řekla bych 45 minut. A to mám novou troubu a výšku těsta jsem měla cca centimetr...

      12.08.2014 20:21:58

    • ludva
      ludva

      skuste místo mouky solamyl , lépe to spojí, a taky přidejte dvě lžíce strouhanky, je to křupavé, ale smažím na oleji. čusky

      27.10.2012 14:15:53

    • vladim
      vladim

      děláno z poloviční dávky,výborné, pečeno 30 min, místo 1. lž. mouky 1 lžíce hrášky.

      19.09.2012 16:52:52

    • zavlenka
      zavlenka

      Dle receptu se má bramborák péct na 185°C 20 - 25 min. Právě ho dělám na danou teplotu, ale není hotový ani po 30 minutách.

      19.09.2012 12:57:31


    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.