reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Cuketový bramborák pečený v troubě

Cuketový bramborák pečený v troubě

Bramborák bez dlouhého smažení. Je výborný, protože není vůbec nasáklý tukem.


  • 4,4

    147×

    4,3 147
  • 45 min

  • 37×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Česnek, brambory a cuketu oloupeme. Cuketu zbavíme středu, který obsahuje pecky. Česnek prolisujeme.

Nastrouháme do mísy jak cuketu, tak brambory a vymačkáme přebytečnou puštěnou vodu. Do vymačkané hmoty přidáme zbývající ingredience. Vše podle chuti osolíme a propracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme bramborákovou hmotu a dáme do trouby. Cuketový bramborák pečeme při 185 °C asi 20 - 25 minut. Můžeme přidat nadrobno nakrájené uzené maso asi tak 250 - 300g.

Cuketový bramborák pečený v troubě nakrájíme a můžeme podávat. Doplnit jej můžeme čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

    Celkový počet komentářů: 28
    • Jája
      Jája

      bramborák z cukety v troubě

      je dobré dát opravdu tenkou vrstvu-tak jako na pánvi, aby byl propečený. Dávám trochu mléka a vše se dobře propojí. Z trouby mi chutná, není mastný a nemusím u toho stát:)

      14.10.2016 10:21:32

    • Broňa
      Broňa

      Cuketový bramborák pečený v troubě

      Moc dobré to není, je to blátovité. Možná lepší dělat v tenké vrstvě na pánvi. Bohužel taky tento recept nedoporučuji :-(

      06.08.2016 19:31:01

      • jana
        jana

        Re: Cuketový bramborák pečený v troubě

        taky mi to moc nejelo ale dá se jeden kousek snist

        09.08.2016 08:06:50


    • Nora
      Nora

      Komentář k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

      Tak dopeceno a nijak to zvlášť nedopadlo takže za mě ne.... Bohužel

      03.11.2015 21:07:05

    • mrnousek
      mrnousek

      Komentář k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

      Právě jsem ho dodělala, jen jsem si ho trošku upravila a místo mouky dala strouhanku a nakrájela do toho na kostičky anglickou slaninu. A super, určitě udělám zase.

      19.06.2015 14:14:18

    • Ivča
      Ivča

      Komentář k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

      výborné, akorát z uvedené dávky pro 4 jsme to skoro celé snědly ve dvou :D nešlo přestat. Jinak pekla jsem to cca 50 minut, přidala uzené na kostičky. Soli max.1 lžičku.

      28.09.2014 14:38:32

    • Katka
      Katka

      Recept není špatný, akorát se mi to teda trochu rozpadá. Zatím je to teplé, ale nemyslím, že by to bylo o moc lepší, když to zchladne. Každopádně chuťově výborné, soli bych řekla ideálně tak lžička, já dala lžíci a trochu jsem přesolila :-D Jo a pekla jsem to o dost déle, řekla bych 45 minut. A to mám novou troubu a výšku těsta jsem měla cca centimetr...

      12.08.2014 20:21:58

    • ludva
      ludva

      skuste místo mouky solamyl , lépe to spojí, a taky přidejte dvě lžíce strouhanky, je to křupavé, ale smažím na oleji. čusky

      27.10.2012 14:15:53

    • vladim
      vladim

      děláno z poloviční dávky,výborné, pečeno 30 min, místo 1. lž. mouky 1 lžíce hrášky.

      19.09.2012 16:52:52

    • zavlenka
      zavlenka

      Dle receptu se má bramborák péct na 185°C 20 - 25 min. Právě ho dělám na danou teplotu, ale není hotový ani po 30 minutách.

      19.09.2012 12:57:31


    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Cuketový bramborák pečený v troubě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.