1-2 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
2-3 ks | vejce | |
1 lžíce | majoránka | |
1 ks | cuketa | |
3-4 ks | mrkev | |
1 lžíce | čerstvá petrželka | |
4-5 lžic | škrob bramborový | |
1-2 špetky | mletý barevný pepř | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej na smažení |
Cuketu dobře omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je cuketa opravdu velká a střed je již příliš měkký se semínky, vydlabeme jej. Cuketu osolíme, promačkáme a necháme 30 minut vypotit. Poté z cukety vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. K cuketě přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, rozklepnutá vejce, rozemnutou majoránku, sůl, pepř a najemno nasekanou petrželku. Na závěr přidáme bramborový škrob a důkladně celou směs promícháme. Na pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje, do které klademe 1 vrchovatou lžíci cuketovo-mrkvové směsi. Každou hromádku vždy trochu zploštíme a vytvoříme placičku, kterou smažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené placičky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Cuketovo-mrkvové placičky podáváme ještě teplé jako přílohu či slanou chuťovku. Jsou výborné s kopečkem zakysané smetany!
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena