Recept na zelí z cukety a dýně, chuťově je velmi dobré.
1 ks | cibule |
3 hrnky | cuketa |
1 lžíce | olivový olej |
1 špetka | mletý kmín |
1 hrnek | dýně Hokaido |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
ocet | |
mletý pepř | |
třtinový cukr |
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, omyjeme a také nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej, vhodíme cibulku a osmahneme dozlatova. Poté přisypeme cuketu s dýní, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka cca 10 - 12 minut. Cuketovo-dýňové zelí v závěru ochutíme troškou třtinového cukru a podle chuti přidáme také ocet. Cuketovo-dýňové zelí podáváme jako přílohu - stejně jako klasické zelí.
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena