reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Cuketové zelí podle Květušky

Cuketové zelí podle Květušky

Snadný recept na cuketu upravenou jako hlávkové zelí.


  • 4,7

    35×

    4,6 35
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

26. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 849 hodnocení

Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!

26. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

26. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

25. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden

25. 9. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na sádle nebo oleji zesklovatíme nasekanou cibuli, přidáme drcený kmín a cukr. Zamícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme, dokud cibule nezkaramelizuje do medové barvy.

Mezitím oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemno. Cukety oloupeme (asi 1 kg) a pokud jsou starší, tak je i podélně rozpůlíme a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Potom cuketu hrubě nastrouháme, zalijeme octovou vodou (na 1 l vody asi 3 lžíce octu) a necháme chvilku (2 - 3 minuty) marinovat.

Cuketa se nám nerozvaří a bude křupavá jako skutečné zelí. Potom cuketu scedíme, vmícháme do cibulového základu, osolíme a dusíme asi 20 minut. Přidáme nastrouhané brambory a provaříme. Podle potřeby dochutíme solí, octem a cukrem.

Cuketové zelí podle Květušky podáváme jako běžně připravené zelí k různým masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cuketové zelí podle Květušky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.