reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Cuketové lasagne s hovězím masem

Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 692 hodnocení

Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

19. 9. 2020

Postup přípravy

Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak oloupaný česnek. Rajčata překrájíme.

Cuketu omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Poté cuketu nakrájíme na tenké plátky.
Cuketové plátky nemusí být vůbec pravidelné, při propečení to stejně nebude znát, takže si nelámejte hlavu, pokud se vám povede nakrájet třeba jen pár centimetrů dlouhé cuketové plátky.

Na hluboké pánvi osmažíme cibulku dozlatova. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět.

Přidáme kvalitní mleté hovězí maso a za občasného míchání necháme orestovat. Opečené maso osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno nasekanou bazalku a sušené či čerstvé oregano.

K masu přidáme rajčatovou omáčku i s rajčaty a necháme asi 10 minut probublávat.
Omáčku na závěr podle potřeby ještě dochutíme. Do pekáčku dáme vrstvu masové omáčky, pokryjeme plátky cukety a posypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe parmazánem). Do pekáčku přidáváme spíše méně "vody" z omáčky, protože vodu ještě pustí cuketa při pečení. Na řadu přijde další vrstva masové omáčky, opět plátky cukety a opět strouhaný sýr. Vše ještě jednou zopakujeme.

Vrch budou tvořit plátky cukety, které překryjeme ještě na jemné plátky nakrájenou mozzarellou a posypeme zbylým strouhaným sýrem.

Cuketové lasagne překryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme přibližně 20 minut. Poté alobal sundáme a dopékáme dalších 15 minut, až sýr na povrchu zezlátne.

Cuketové lasagne s hovězím masem naporcujeme, rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Skvělou přílohou je čerstvý zeleninový salát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cuketové lasagne s hovězím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.