reklama
hledat uživatel
       

Cuketová omáčka

Recept na výbornou levnou omáčku použitelnou za tepla i za studena.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cuketu očistíme, zbavíme jader, nastrouháme na hrubo, osolíme, nakapeme několik kapek octa a necháme asi 15 minut odležet.

Tuk rozehřejeme v kastrole, do horkého tuku dáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Přisypeme červenou paprikou a do toho dáme hrst kopru. Cuketu vymačkáme, přidáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme doměkka asi 15 - 20 minut. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme ji do omáčky a necháme chvilku povařit.

Cuketovou omáčku podáváme s chlebem nebo brambory. V létě je výborná studená. Může se přelít perkeltem, případně přidat řízek nebo karbanátek.
Nemáme-li kopr, nahradíme ho rajským protlakem nebo pastou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cuketová omáčka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Franko
      Franko

      Dalo se ti,udělala jsem to na způsob koprovky.Příště to zkusim obměnit.jinak rychlé a levné jídlo.

      05.09.2012 10:24:42

    • Eva
      Eva

      cuketova omacka

      vyborna vsem nam moc chutnala

      11.06.2012 13:49:59

    • J. Babica
      J. Babica

      A když nemáte ani rajský protlak, tak tam dejte vorčestr. A když nemáte vorčestr, tak tam nedávejte nic...

      27.08.2011 20:18:09


    • viluš
      viluš

      vylepšení omáčky

      Aby omáčka nebyla tak ostrá, přidáme při vaření cukr a to opět podle chuti

      05.05.2010 20:24:26

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Cuketová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.