reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cuketová nádivka se sýrem

Cuketa je vděčnou zeleninou, ze které lze připravit sladké i slané pokrmy. U nás doma vede v podobě nádivky. Vyzkoušejte jednoduchý recept na zpracování velké cukety.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, odkrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme semínka a měkký střed. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, prosolíme a promícháme. Necháme 30 minut stát, až cuketa pustí větší množství vody. Cuketu pak z vody vymačkáme.

Mezitím si ve velké míse připravíme ostatní ingredience. Vejce rozšleháme se všemi bylinkami. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě ji nakrájíme na drobná kolečka. V uvedeném množství oleje cibulku do růžova osmažíme, jen lžíci oleje si odložíme na vymazání plechu. Osmaženou cibulku i s olejem přidáme k vajíčkům, přimícháme vymačkanou cuketu, žitnou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec i na kostičky nakrájený sýr. Směs na cuketovou nádivku velmi důkladně promícháme.

Velký plech vymažeme olejem, vlijeme cuketovou směs a uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 - 45 minut dozlatova.

Cuketovou nádivku se sýrem krájíme až po vychladnutí, je velmi křehká a ve středu měkká, ale chuťově výborná.

Poznámka: Žitnou mouku lze nahradit klasickou hladkou pšeničnou moukou. I poměr bylinek lze přizpůsobit vlastním chutím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cuketová nádivka se sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.