reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cuketová nádivka se sýrem

Cuketa je vděčnou zeleninou, ze které lze připravit sladké i slané pokrmy. U nás doma vede v podobě nádivky. Vyzkoušejte jednoduchý recept na zpracování velké cukety.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, odkrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme semínka a měkký střed. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, prosolíme a promícháme. Necháme 30 minut stát, až cuketa pustí větší množství vody. Cuketu pak z vody vymačkáme.

Mezitím si ve velké míse připravíme ostatní ingredience. Vejce rozšleháme se všemi bylinkami. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě ji nakrájíme na drobná kolečka. V uvedeném množství oleje cibulku do růžova osmažíme, jen lžíci oleje si odložíme na vymazání plechu. Osmaženou cibulku i s olejem přidáme k vajíčkům, přimícháme vymačkanou cuketu, žitnou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec i na kostičky nakrájený sýr. Směs na cuketovou nádivku velmi důkladně promícháme.

Velký plech vymažeme olejem, vlijeme cuketovou směs a uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 - 45 minut dozlatova.

Cuketovou nádivku se sýrem krájíme až po vychladnutí, je velmi křehká a ve středu měkká, ale chuťově výborná.

Poznámka: Žitnou mouku lze nahradit klasickou hladkou pšeničnou moukou. I poměr bylinek lze přizpůsobit vlastním chutím.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cuketová nádivka se sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.