reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cuketová frittata s parmazánem

Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vejce rozklepneme do misky. Vejce osolíme a opepříme podle chuti.

Cuketu dobře omyjeme, odkrojíme konce, překrojíme podélně a nakrájíme na jemné půlměsíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmažíme cibuli. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut, až začne chytat mírně dozlatova. V tuto chvíli vhodíme cuketu, osolíme a za občasného promíchání necháme povolit. Cuketu dusíme na pánvi cca 10 minut. Pustí vodu a změkne. K cuketě přisypeme sušený tymián (asi 1 lžičku) a nasekanou čerstvou bazalku (1 lžíce), krátce ještě prohřejeme.

K vejcím přidáme 3/4 parmazánu a prošleháme.

Podušenou cuketu vsypeme do sítka a necháme okapat přebytečnou vodu. Necháme ji zcela vychladnout. Vychlazenou cuketu vsypeme do mísy. K cuketě přidáme rozšlehaná vejce s parmazánem a dobře promícháme.

Směs vlijeme zpátky do pánve, má-li odnímatelnou rukojeť a je vhodná do trouby. Pokud takovou pánev nemáme, vlijeme směs do vymazaného kulatého pekáčku. Cuketovou frittatu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut. Zapečenou frittatu ještě posypeme zbylým parmazánem.

Pekáček vložíme zpět do trouby a na funkci gril zapékáme dalších pár minut do zezlatovění. Cuketovou frittatu nakrájíme a podáváme teplou. Na talíři dozdobíme lístky bazalky.

Na recept si připravíme 2 mladé cukety, 1 velkou cibuli, 6 - 7 vajec, 100 g parmazánu, 2 lžíce oleje, čerstvou bazalku, sušený nebo čerstvý tymián, sůl a mletý barevný pepř. Podle chuti můžeme přidat i 2 - 3 stroužky česneku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cuketová frittata s parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.