reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cuketová buchta se skořicí

Velice chutná buchta ze strouhané cukety.


  • 4,7

    196×

    4,6 196
  • 30 min

  • 48×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Používáme čtvrtlitrový hrnek.

Olej, celá vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a citronovou šťávu ušleháme nebo umícháme. Přidáme nahrubo strouhanou cuketu. Cuketa musí být oloupaná a zbavená pecek, střed vykrojíme. Zamícháme. Nakonec přidáme hladkou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, sodu a skořici. Vše dobře ušleháme.

Cuketové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Cuketovou buchtu se skořicí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (elektrická), a pečeme dozlatova.

Cuketovou buchtu se skořicí přelijeme čokoládou nebo jen tak ocukrujeme a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cuketová buchta se skořicí

    Celkový počet komentářů: 38
    • ninive
      ninive

      Rychlá a výborná

      Moje první cuketová buchta a moc dobrá! Použila jsem špaldovou mouku místo bílé, přidala cca lžičku kakaa a ubrala teda cukru - 1,5 hrnku mi přijde hrozně moc! Dala jsem 3/4 hrnku a klidně by mohlo být i méně. Cukety jsem měla o něco méně jak 2 hrnky, na to množství dva vrchovaté hrnky špaldovky. těsta bylo tak akorát do menšího hlubšího plechu (pekáčku),ve kterém dělám bublaninu. Na 180 st. cca 22 minut (záleží na troubě, moje peče docela rychle) Navrch trocha cukrové citronové polevy a kokos a mňam! Určitě nedělám naposledy!
      Příště ji zkusím s větším množstvím kakaa...

      12.03.2019 16:24:12

    • Tereza
      Tereza

      Cuketová buchta

      Výborná v sezóně cuket dělám již poněkolikáté zrovna teď se peče jen jsem dala půl hrnku pohankové mouky tak uvidíme co to udělá:)

      07.08.2018 13:53:51

    • Micina
      Micina

      Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí

      úplně skvělý recept! moc děkuji.... dělám již po 2. během týdne, nejdřív se doma tatínek moc netvářil na cuketu ale chválil si �. Dávám ještě do části těsta kakao a navrch čokoládu a sypu kokosem. 2. várka je tedy dělaná cuketa + jablka.... protože zbyl jen kousek cukety po 1. dávce....

      27.09.2017 19:58:16


    • Mirka
      Mirka

      Ještě zdravější

      Ze všech cuketových buchet, které jsem vyzkoušela, je tato nejlepší. � Nadýchaná a přitom šťavnatá a vláčná. Recept jsem lehce upravila výměnou mouky, protože z bíle peču už jen výjimečně: 1 hrnek špaldové a 1 hrnek ječné, půl hrnku strouhaných oříšků, 3/4 hrnku třtinového cukru, a do těsta jsem přidala lžíci kakaa. Navrch poleva z tabulky hořké čokolády a horké vody, posypáno kokosem. Pekla jsem v pekáči, klasický plech mi připadal příliš velký a vyplatilo se, buchta byla vysoká tak akorát. nižší už by to nebylo ono� Recept zařazuji do svého stálého repertoáru.

      18.09.2017 08:53:56

    • Soňa
      Soňa

      Výborný a vláčný koláč

      Koláč jsem upekla, přidala jsem jen mléko (těsto bylo hutné) a nasekané ořechy (dala bych i rozinky, ale zrovna jsem je doma neměla ;-). Polevu jsem zvolila čokoládovou s troškou rumu. Koláč krásně " vyběhl " , je nadýchaný, vláčný a chuťově výborný. Přikládám fotky.

      13.09.2017 16:43:26

      • Mirka
        Mirka

        Re: Výborný a vláčný koláč

        Já měla těsto naopak trochu řidší, protože jsem neodstranila středy cuket, ale nakonec to nijak nevadilo. Asi záleží i na " štavnatosti " cukety...

        18.09.2017 08:58:01

    • Jiřina
      Jiřina

      Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí

      Výborný recept! Na buchtu jsem dala citrónovou polevu a nemělo to chybu!

      15.08.2017 15:09:18

    • Maya
      Maya

      Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí

      Ráda bych ji taky zkusila, ale nemám sodu. :o( Lze něčím nahradit nebo ji tam dávat nemusím? :o)

      14.08.2015 07:36:22

      • Tereza
        Tereza

        Re: Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí

        Funguje je to tak, že sodu můžete použít namísto kypřícího prášku do pečiva a vyhnete se tak některým chemickým látkám, které jsou v kypřícím prášku, ale funguje to jen, pokud je v těstě něco kyselého (podmáslí, jogurt, zakysaná smetana, pokud ne nedojde k potřebné chemické reakci a těsto nenaskočí). Standardně je jedlá soda součástí kypřícího prášku. Pokud si chcete být jistí, že těsto vyskočí a zároveň ta nebude zbyteční chemie, myslím, že dobrou alternativou je kypřící prášek s vinným kamenem, mívají ho ve většině obchodů hned vedle toho standardního. Snad jsem to trochu uvedla na pravou míru :)

        27.07.2017 15:19:14

    Nalezeno receptů: 38
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Cuketová buchta se skořicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.