Cuketová buchta se skořicí

30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 172223x
Velice chutná buchta ze strouhané cukety.
Komentáře receptu 36
Uvařil jsem to (Recept vařilo 47 lidí)


Postup přípravy receptu

Používáme čtvrtlitrový hrnek.

Olej, celá vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a citronovou šťávu ušleháme nebo umícháme. Přidáme nahrubo strouhanou cuketu. Cuketa musí být oloupaná a zbavená pecek, střed vykrojíme. Zamícháme. Nakonec přidáme hladkou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, sodu a skořici. Vše dobře ušleháme.

Cuketové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Cuketovou buchtu se skořicí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (elektrická), a pečeme dozlatova.

Cuketovou buchtu se skořicí přelijeme čokoládou nebo jen tak ocukrujeme a můžeme podávat.

Evča autor receptu:

Cuketová buchta se skořicí

Počet přidaných receptů: 23

Ingredience

4,6
skvělý recept
169 hlasujících
  • Recept Cuketová buchta se skořicí - Cuketová buchta se skořicí a čokoládovou polevou
  • Recept Cuketová buchta se skořicí - Cuketová buchta se skořicí a čokoládovou polevou


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cuketová buchta se skořicí

Celkový počet komentářů: 36
  • Výborný a vláčný koláč Soňa 13.09.2017 16:43:26

    Koláč jsem upekla, přidala jsem jen mléko (těsto bylo hutné) a nasekané ořechy (dala bych i rozinky, ale zrovna jsem je doma neměla ;-). Polevu jsem zvolila čokoládovou s troškou rumu. Koláč krásně " vyběhl " , je nadýchaný, vláčný a chuťově výborný. Přikládám fotky.

    • Re: Výborný a vláčný koláč Mirka 18.09.2017 08:58:01

      Já měla těsto naopak trochu řidší, protože jsem neodstranila středy cuket, ale nakonec to nijak nevadilo. Asi záleží i na " štavnatosti " cukety...

      • Re: Re: Výborný a vláčný koláč Soňa 28.09.2017 13:00:19

        Souhlasím, záleží na vlhkosti cukety. Pekla jsem ji znovu,a tentokrát jsem už mléko přidávat nemusela, těsto mělo konzistenci, tak akorát. Přidala jsem rozinky, ořechy a slunečnicová semínka, navrch čokoládovou polevu a po buchtě se opět jen zaprášilo :).

  • Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí Micina 27.09.2017 19:58:16

    úplně skvělý recept! moc děkuji.... dělám již po 2. během týdne, nejdřív se doma tatínek moc netvářil na cuketu ale chválil si �. Dávám ještě do části těsta kakao a navrch čokoládu a sypu kokosem. 2. várka je tedy dělaná cuketa + jablka.... protože zbyl jen kousek cukety po 1. dávce....

  • Ještě zdravější Mirka 18.09.2017 08:53:56

    Ze všech cuketových buchet, které jsem vyzkoušela, je tato nejlepší. � Nadýchaná a přitom šťavnatá a vláčná. Recept jsem lehce upravila výměnou mouky, protože z bíle peču už jen výjimečně: 1 hrnek špaldové a 1 hrnek ječné, půl hrnku strouhaných oříšků, 3/4 hrnku třtinového cukru, a do těsta jsem přidala lžíci kakaa. Navrch poleva z tabulky hořké čokolády a horké vody, posypáno kokosem. Pekla jsem v pekáči, klasický plech mi připadal příliš velký a vyplatilo se, buchta byla vysoká tak akorát. nižší už by to nebylo ono� Recept zařazuji do svého stálého repertoáru.

  • Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí Jiřina 15.08.2017 15:09:18

    Výborný recept! Na buchtu jsem dala citrónovou polevu a nemělo to chybu!

  • Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí Maya 14.08.2015 07:36:22

    Ráda bych ji taky zkusila, ale nemám sodu. :o( Lze něčím nahradit nebo ji tam dávat nemusím? :o)

    • Re: Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí Tereza 27.07.2017 15:19:14

      Funguje je to tak, že sodu můžete použít namísto kypřícího prášku do pečiva a vyhnete se tak některým chemickým látkám, které jsou v kypřícím prášku, ale funguje to jen, pokud je v těstě něco kyselého (podmáslí, jogurt, zakysaná smetana, pokud ne nedojde k potřebné chemické reakci a těsto nenaskočí). Standardně je jedlá soda součástí kypřícího prášku. Pokud si chcete být jistí, že těsto vyskočí a zároveň ta nebude zbyteční chemie, myslím, že dobrou alternativou je kypřící prášek s vinným kamenem, mívají ho ve většině obchodů hned vedle toho standardního. Snad jsem to trochu uvedla na pravou míru :)

    • Jana Zlatníková
      Re: Komentář k receptu Cuketová buchta se skořicí Jana Zlatníková 14.08.2015 12:15:13

      Někde jsem se dozvěděla, že soda nahrazuje prášek do pečiva, koláč pěkně nabyde. Když ji tam nedáte, asi se nic nestane, ale je možné, že vám nenakyne. Zkuste místo sody přidat lžičku prášku do pečiva. Myslím, že by to mohlo vyjít.

  • Výborná! Hana 11.09.2016 21:15:24

    Buchtu jsem pekla dnes poprvé, nahradila jsem 1 hrnek mouky 1 hrnkem mletých mandlí. Buchta už je pryč, je prostě výborná!!!

Nalezeno receptů: 36
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Cuketová buchta se skořicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept