reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cuketová bramborová buchta

Výborná zatepla i zastudena, i když vzhledem k množství ingrediencí finančně náročnější, určitě stojí tato buchta za zkoušku.


  • 4,7

    4,6 9
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

V míse smícháme na širší části struhadla nastrouhanou cuketu i sýr, olej, mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pro úsporu můžeme použít i měkký salám.

Připravíme si česnek, který oloupeme a nožem rozmačkáme.

Ingredience opatrně osolíme, přidáme majoránku (nešetříme - klidně plnou hrst), pepř a utřený česnek. Nakonec přidáme vejce, pro nadýchanější buchtu můžeme bílky ušlehat, ale není nutné.

Vše důkladně promícháme, vylijeme na vymazaný a nejlépe strouhankou vysypaný vyšší plech a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Zda je buchta dobře propečená, vyzkoušíme stejně jako u bábovky - špejlí.

Za tepla i díky roztavenému sýru je mírně mazlavá (aby se někdo nebál, že je nedopečená), po vychladnutí ztuhne.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cuketová bramborová buchta

    Celkový počet komentářů: 3
    • Brouk
      Brouk

      Tak nějak nevím

      Je to podobné jako bramborová buchta, kterou dělám. Ale zaráží mě to šílené množství vajec, když stačí dvě. Moje mamina to dělá z brambor a cukety podobným způsobem, jako jen z brambor. Když tam chce někdo sýr, prosím. Já to dělám jen z mouky, droždí (lze použít i ten kypřicí prášek), dvou vajec, česneku, majoránky. Kdo chce, lze tam dát třeba i kousek té slaniny, ale skoro půl kila mě taky zaráží. Mě tam chutnají třeba víc houby. A místo oleje dávám sádlo, a to ani ne do těsta, ale na vymazání pekáče a potření buchty. Ale olej se samozřejmě dá. Ale když se potře pekáč sádlem, případně trochu vysype moukou, tak strouhanka není nutná a nepřipeče se to.

      21.09.2014 21:52:59

    • Malina62
      Malina62

      Mně by spíš zajímalo, proč se to jmenuje cuketová bramborová, když tam o bramboře není ani fň.

      16.02.2013 18:21:33

    • martina L.
      martina L.

      odlehčená forma :-)

      jen pro doplnění...posledně když jsem tuto buchtu pekla, jsem do ní jaksi zapoměla dát ten olej..... a šlo to taky a byla výborná - takže taková odlehčená forma:-))

      22.10.2007 16:19:20



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Cuketová bramborová buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.