Cuketa smažená s nivou

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3409x
Jednoduchý recept na chutnou úpravu cukety. Toto jídlo jí i můj zeť, který jinak cukety nejí.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Menší nepřerostlé cukety nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Cukety dopředu nesolíme a nenecháváme je vypotit. Osolíme jen rozšlehané vejce, ve kterém se potom cukety obalují, vyzkoušeno.

Na polovinu plátků dáme část nivy v celku, ale klidně i nastrouhanou, ta lépe drží. Přimáčkneme druhým kolečkem cukety a obalíme v trojobalu (hladká mouka, osolené rozšlehané vejce, strouhanka).

Cukety s nivou smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

Cuketu smaženou s nivou podáváme s vařeným bramborem a tatarkou nebo jen tak samotnou jako výbornou chuťovku.

lumik autor receptu:

Cuketa smažená s nivou

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Cuketa smažená s nivou

Recept se nachází v 27 kuchařkách
KDI
VARENIE 8360 receptů
lumíkova kuchařka
lumik
lumíkova kuchařka 365 receptů
Eda
Edova kuchařka 467 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Cuketa smažená s nivou

Přidat příspěvek k receptu Cuketa smažená s nivou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept