reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

příloha

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Mladou cuketu omyjeme, neloupeme, odkrojíme oba konce a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 3 - 4 cm. Česnek očistíme a rozetřeme se solí nožem. Goudu nastrouháme na jemném struhadle. Pažitku omyjeme a pokrájíme na ruličky.

Potom připravíme sýrovo-smetanové těstíčko na cuketu. Do misky dáme rozetřený česnek se solí, rozklepnutá vejce, kysanou smetanu, pokrájenou pažitku, větší část nastrouhaného sýra, menší část odložíme na pozdější posypání. Vydatně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a pořádně rozšleháme. Nebojte se překořenit, přesolit a přečesnekovat, cuketa to potřebuje a snese. Těstíčko ze smetany a sýra zahustíme strouhankou na konzistenci hustého litého těsta.

Kolečka cukety položíme do hladké mouky, postupně všechny obalíme z obou stran v mouce. Dno pekáčku potřeme tenkou vrstvou oleje, na který rozložíme v mouce obalené kolečka cukety a zalijeme je připraveným těstíčkem.

Vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem, pečeme dorůžova, což mi trvalo asi 20 minut, vybereme a povrch posypeme zbylým sýrem a ještě zapékáme asi 15 minut. Když se cuketa peče, uvaříme nové brambory, které scedíme a poobracíme ještě horké v rozpuštěném čerstvém másle s posekanou petrželovou natí.

Zapečenou cuketu pod sýrovo-smetanovou peřinkou pokrájíme na porce a podáváme s novými bramborami. Pokrm je velmi šťavnatý a chutný, příprava je přitom jednoduchá a rychlá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cuketa pod peřinkou ze sýrovo-smetanového těstíčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.