reklama
hledat uživatel
       

Čufty z Dalmácie

Recept na velmi chutný a šťavnatý eintopf, ve kterém se malé placičky z ochuceného masa prokládají zeleninou a uzenou slaninou, poté se upečou v rajčatové šťávě.


  • 3,0

    14×

    3 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 789 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, orestovanou cibuli, prolisovaný česnek, na jemno posekanou petrželovou nať, bylinky, mletou sladkou papriku, dobře promícháme a zahustíme na tvárnou směs strouhankou. Směs necháme odpočinout, aby se dobře propojily všechny chutě.

Zatím pokrájíme na hrubší proužky domácí uzenou slaninu, očištěné brambory pokrájíme na kolečka o tloušťce 3 až 5 mm, čerstvou kapii zbavíme jádřince, semínek a žilek, omyjeme a pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 1,5 cm.

Připravíme základ pro naší rajčatovou omáčku tak, že smícháme 5 lžic domácí rajčatové šťávy s 500 ml horkého domácího slepičího vývaru. Z masové směsi tvarujeme vlhkými rukama malé kuličky velikosti jako pingpongové míčky, které mezi dlaněmi zlehka zploštíme.

Zapékací mísu jemně vymastíme domácím sádlem a suroviny ukládáme na stojato za sebou v následujícím pořadí: brambor, čuftu, brambor, kapii, brambor, čuftu a pokračujeme, dokud nespotřebujeme připravené suroviny. Na vrch poklademe proužky uzené slaniny a přilijeme naši připravenou rajčatovou omáčkou.

Zapékací mísu přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby předehřáté na 180 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Pečeme 40 minut, poté odstraníme alobal a dopečeme při stejné teplotě asi 20 minut odkryté.

Čufty z Dalmácie vybereme, postavíme horké na podložku na stůl a každý si svojí porci naservíruje na talíř sám. Jde o velmi chutné, šťavnaté a voňavé kořeněné jídlo, které se upeče v jedné nádobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čufty z Dalmácie

    Celkový počet komentářů: 6
    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Čufty z Dalmácie

      Ahoj dadulka111,
      když uvaříš, určitě nebudeš sklamána a věřím, že bude taky skvěle chutnat :-)
      " Vres " v slovenčině je " Vřes v češtině, používa se ve vaření v Dalmácii, v Turecku, na Balkáně a jinde, je to bylina s léčivými a jinými vlastnostmi, mimo jiné obsahuje třísloviny, flavonoidy, silice, pryskyřice a jiné. Vyskytuje se v mnohých zemích v Evropě, je běžný v Malé Asii a jinde. Více informací se dočteš ve https://cs.wikipedia.org/wiki/ V%C5%99es_obecn%C3%BD
      celý název rostlinky je Vřes obecný po latinsky Calluna vulgaris, dostaneš ho koupit v každé lékarně.

      31.10.2017 07:39:31

      • dadulka111
        dadulka111

        Re: Komentář k receptu Čufty z Dalmácie

        Děkuji za odpověď. Rostlinu vřes samozřejmě znám, ale nenapadlo mně, že je to zrovna toto a že se používá i jako koření. Taky mě zmátl slovenský název. Tak zase jsem o něco chytřejší.

        31.10.2017 08:58:38

    • dadulka111
      dadulka111

      Komentář k receptu Čufty z Dalmácie

      Opět suprový recept. Ráda vařím jídla v jednom hrnci. Mám jeden dotaz. Co je to ten VRES? Děkuji za odpověď.

      30.10.2017 17:28:15


    • Richard Novák
      Richard Novák

      Komentář k receptu Čufty z Dalmácie

      Paráda

      29.10.2017 19:15:32


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Čufty z Dalmácie

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.