reklama
hledat uživatel
       

Crumble

Velmi jednoduchý a chutný recept na francouzský jablkový koláč.


  • 4,4

    25×

    4,3 25
  • 20 min

Postup přípravy

Připravíme si skleněnou nádobu na pečení. Máslo necháme změknout. Jablka zbavíme slupky i jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Takto nakrájenými jablky naplníme pekáček. Ovoce zasypeme cukrem, moukou, vše promícháme a mezi jablka vložíme jednu celou skořici.

Připravíme si klasickou drobenku na koláče. Doporučuji přidat i pytlíček, či dva vanilkového cukru. Krásně nám drobenku provoní. Připravenou drobenkou přikryjeme všechna jablka a dáme zapéct do trouby. Crumble pečeme klasicky na 180 °C, dokud drobenka nezíská nazlátlou barvu. Zhruba to trvá 40minut. Kdo má radši křupavější krustu, nechá koláč v troubě déle, koláči to určitě neuškodí.

Crumble je výborný za tepla, ale studený chutná také dobře. Labužníkům můžu doporučit přelít crumble čokoládou, karamelem nebo je výbornou kombinací kopeček zmrzliny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Crumble

    Celkový počet komentářů: 4
    • Zdenka
      Zdenka

      Komentář k receptu Crumble

      Toto vůbec není správný recept na Crumble. Pokud to tak pojmenujete, měl/a byste se držet receptu na Crumble.

      28.09.2015 17:23:04

    • vopelka
      vopelka

      Dnes první pokuds s čerstvými meruňkami. Ohlas skvělý, výborný rychlý moučník, díky za recept .-)

      14.07.2011 22:20:24


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Crumble

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.