reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

drobenka

náplň

náplň 1

náplň 2

náplň 3

Postup přípravy

Připravíme si skleněnou nádobu na pečení. Máslo necháme změknout. Jablka zbavíme slupky i jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Takto nakrájenými jablky naplníme pekáček. Ovoce zasypeme cukrem, moukou, vše promícháme a mezi jablka vložíme jednu celou skořici.

Připravíme si klasickou drobenku na koláče. Doporučuji přidat i pytlíček, či dva vanilkového cukru. Krásně nám drobenku provoní. Připravenou drobenkou přikryjeme všechna jablka a dáme zapéct do trouby. Crumble pečeme klasicky na 180 °C, dokud drobenka nezíská nazlátlou barvu. Zhruba to trvá 40minut. Kdo má radši křupavější krustu, nechá koláč v troubě déle, koláči to určitě neuškodí.

Crumble je výborný za tepla, ale studený chutná také dobře. Labužníkům můžu doporučit přelít crumble čokoládou, karamelem nebo je výbornou kombinací kopeček zmrzliny.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Crumble

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Crumble