reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Croissanty z plundrového těsta

Milujete croissanty plněné čokoládou? Nic vám nebrání si je upéct doma. Tak vzhůru do toho!


  • 4,5

    28×

    4,4 28

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

náplň 1

náplň 2

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 007 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Postup přípravy

Máslo a mouku zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce ztuhnout.

Z pudinkového prášku (vanilkový, čokoládový, nugátový, aj. )uvaříme podle návodu pudink, který necháme vychladnout.

Mouku nasypeme do mísy, rozdrobíme droždí a zalijeme třetinou vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl, žloutky i zbylé mléko s citronovou kůrou a zaděláme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

Každé z těst vyválíme na pomoučeném vále na čtverec. Menší máslový čtverec položíme do středu kynutého nakoso a přečnívající rohy kynutého těsta složíme na máslové těsto do obálky. Těsto znovu rozválíme na obdélník, který třikrát přeložíme - tento postup opakujeme ještě dvakrát.

Zpracované těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrájíme trojúhelníky. Pudink rozdělíme na trojúhelníky těsta. Čokoládu (kvalitní) nastrouháme nahrubo a stejnoměrně rozdělíme k pudinku. Těsto opatrně stočíme a vytvarujeme do rohlíčků.

Croissanty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 15 minut kynout. V předehřáté troubě upečeme na 180 °C dozlatova.

Hotové croissanty z plundrového těsta bohatě pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Croissanty z plundrového těsta

    Celkový počet komentářů: 1

    • tamee
      tamee

      zatím je to v trouběale už ted to vypadá svěle...těsto je nafoulé jak bublina

      08.10.2011 19:28:51


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Croissanty z plundrového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.