reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Crispy Soft Shell Crab NamTok

Recept na křupavý a zdravý pokrm ze singapurského kraba od kouzelnice na asijskou kuchyni - kuchařky Sofie Smith.


  • 3,0

    3 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čerstvého kraba (75 - 90 g) osušíme v utěrce a vymačkáme z něj veškerou vodu.

Kraby obalíme v kukuřičném škrobu a dáme do pánve s rozehřátým slunečnicovým olejem. Smažíme 3 - 4 minuty. Krab by měl krásně zčervenat a získat křupavý povrch.

Mezitím na jemno natrháme bylinky, které následně smícháme s nakrájenou citronovou trávou, kafrovými listy, mátou, koriandrem, šalotkou a nakrájenými chalapeňos. Vznikne nám salát, který dochutíme omáčkou Nam Pla připravené z cukrového sirupu, rybí omáčky a limetové šťávy. Podle chuti vše zakápneme limetou a osladíme hnědým cukrem.

Crispy Soft Shell Crab NamTok podáváme jako chutný hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Crispy Soft Shell Crab NamTok

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.