Créme brulée

1 h 30 min | dezert | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 216115x
Taky chcete rozbít křehkou krustičku jako Amélie z Montmarteru?
Komentáře receptu 23
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Žloutky utřeme s cukrem. Vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyjmeme vanilkovou tobolku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna.

Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. V troubě předehřáté na 100 °C pečeme něco málo přes hodinu. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani ne úplně tuhý. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle. Nezvyšujeme však teplotu. Výsledkem by měl být tak akorát třaslavý krém.

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme.

Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě, případně takovým francouzským železným karamelizérem (Fer à caraméliser), který se nahřeje a přiloži k cukrovému povrchu.

autor receptu:

Créme brulée

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
137 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Créme brulée

Recept se nachází v 272 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Baboš
Moučniky 1635 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4255 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Créme brulée

Celkový počet komentářů u receptu: 23
  • Nedostatečný recept... Luděk 08.01.2016 20:20:28

    Pěkně "děkuji" za recept... Po hodině pečení je směs naprosto stejně tekutá, jako na začátku, takže předpokládám, že to můžu vylít do záchoda. Bohužel nemám věštecké schopnosti a když autor napíše surovinu "smetana", tak se normálně použije smetena na vaření (10-15%). Teď jsem v diskuzi zjistil, že smetanou je myšlena šlehačka 33%... Fakt je takový problém napsat do surovin šlehačku???

    • Re: Nedostatečný recept... Kamila 21.01.2016 11:56:22

      Já teda většinou když se řekne smetana, tak automaticky šahám po té 33% a výš. protože "smetana" na vaření nemá se smetanou nic společného. To už tam rovnou můžete nalít mlíko :D

      • Re: Re: Nedostatečný recept... sajuri 06.01.2017 14:11:05

        Pardon, ale smetana je smetana a je jedno kolik má % obsahu tuku. Teprve to číslo za slovem smetana je to rozhodující a mělo by být v receptu vždy uvedeno. U sladkých receptů platí, že se téměř vždy používá 30% a více. Ta s nižším obsahem tuku snad jen pro výrobu karamelu (a i tam dávám 30%). Jinak smetanu pod 30% ani neušleháte (pokud nepřidáte trochu másla)

    • Re: Nedostatečný recept... Daren 06.04.2016 22:25:58

      Protože jsi trouba ty smetano.Je od jak živá jasné,že když se napíše smetana každý šáhne po 33 %. Je vidět že vůbec neznáš mapu.

      • Re: Re: Nedostatečný recept... Kale 29.12.2016 18:01:12

        Trouba jsi Ty - smetana je smetana a šlehačka je šlehačka!

      • Re: Re: Nedostatečný recept... bla 26.11.2016 15:33:51

        ty jsi picus, kdyz napisu smetanu tak alespon napisu jakou :) kdyz jsou holt baleni tak napicu ze smetana je 12 % a slehacka pres 30 :) ne kazdej ma kucharske pokrocile schopnosti a co je maji nechodi se sem poradit, kokine

    • Re: Nedostatečný recept... Fanda 04.04.2016 18:06:30

      A můžete mi napsat na co se dá v kuchyni využít smetana 10-15ti procentí?

  • Komentář k receptu Créme brulée Karča 28.01.2015 15:21:18

    Nevíte, jestli ten vanilkový lusk nejde nahradit vanilkovým cukrem? Ty lusky se hrozně špatně shání a když už, stojí majlant, díky.

    • Re: Re: Komentář k receptu Créme brulée Mikek 05.12.2015 15:53:57

      Ve vanilkovem cukru pochopitelne vanilka je. Pletete si vanilkovy a vanilinovy cukr. Temer vsude prodavaji oba druhy. Popravde me vice chutna ten umely. :)

      • Re: Re: Re: Komentář k receptu Créme brulée Roll 31.07.2016 11:24:10

        Ve vanilkovém cukru by vanilka být měla, ovšem dle Dtestu obsahují pouze minimální množství (a Dr. Oetker je z nich nejhorší..)

Celkový počet komentářů: 23
Nalezeno receptů: 23
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Créme brulée
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Syndromu spánkové apnoe se věnuje čím dál více pozornosti, protože jeho výskyt v populaci stoupá. Současně přibývají i poznatky o jeho zásadně negativním vlivu na celý lidský organismus. Syndrom spánkové apnoe prokazatelně ohrožuje zdraví i naše srdce.

  • Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Je možné, aby člověk i přes veškeré dodržování osobní hygieny silně zapáchal jako leklá ryba, nebo zkažená vejce? Bohužel je. A žít s touto vzácnou metabolickou poruchou rozhodně není jednoduché. Syndrom rybího zápachu neboli trimetylaminurie (TMAU) je velmi vzácné onemocnění, které postihuje častěji ženy. Je způsobeno narušením metabolismu glycinu, v těle pak chybí enzym zvaný trimethylaminoxidáza.




přidat nový recept