reklama
hledat uživatel
       

Créme brulée

Taky chcete rozbít křehkou krustičku jako Amélie z Montmarteru?


  • 4,3

    164×

    4,2 164
  • 1 h 30 min

  • 14×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem. Vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyjmeme vanilkovou tobolku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna.

Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. V troubě předehřáté na 100 °C pečeme něco málo přes hodinu. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani ne úplně tuhý. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle. Nezvyšujeme však teplotu. Výsledkem by měl být tak akorát třaslavý krém.

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme.

Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě, případně takovým francouzským železným karamelizérem (Fer à caraméliser), který se nahřeje a přiloži k cukrovému povrchu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Créme brulée

    Celkový počet komentářů: 30
    • Luděk
      Luděk

      Nedostatečný recept...

      Pěkně "děkuji" za recept... Po hodině pečení je směs naprosto stejně tekutá, jako na začátku, takže předpokládám, že to můžu vylít do záchoda. Bohužel nemám věštecké schopnosti a když autor napíše surovinu "smetana", tak se normálně použije smetena na vaření (10-15%). Teď jsem v diskuzi zjistil, že smetanou je myšlena šlehačka 33%... Fakt je takový problém napsat do surovin šlehačku???

      08.01.2016 20:20:28

      • Kamila
        Kamila

        Re: Nedostatečný recept...

        Já teda většinou když se řekne smetana, tak automaticky šahám po té 33% a výš. protože "smetana" na vaření nemá se smetanou nic společného. To už tam rovnou můžete nalít mlíko :D

        21.01.2016 11:56:22

      • Fanda
        Fanda

        Re: Nedostatečný recept...

        A můžete mi napsat na co se dá v kuchyni využít smetana 10-15ti procentí?

        04.04.2016 18:06:30


      • Daren
        Daren

        Re: Nedostatečný recept...

        Protože jsi trouba ty smetano.Je od jak živá jasné,že když se napíše smetana každý šáhne po 33 %. Je vidět že vůbec neznáš mapu.

        06.04.2016 22:25:58

      • Megan
        Megan

        Re: Nedostatečný recept...

        Luďku, recept je napsaný úplně blbě, ale šlehačkou to není, teoreticky se dá udělat i z mléka, smetana se dává kvůli jemnosti. Ke zhoustnutí jsou důležité žloutky a teplota. Zahřejte nejprve smetanu (jakoukoliv) téměř k varu (ale nevařit). Pak s ní zalijte utřené žloutky s cukrem a dobře rozmíchejte. A míchejte tak dlouho, než celá směs začne houstnout. Je to stejné jak když vaříte puding. Jakmile to přestane být řídké, tj. začne se to zachytávat na lžíci nebo vařečce a hned to z ní nesteče, tak teprve v tu chvíli to nalijte do mističek a dejte do trouby. A je třeba ty misky dát do vody, prostě třeba do pekáčku nebo zapékací misky nalijte vodu, aby ty mističky v ní stály ponořené tak do poloviny nebo třičtvrtě svojí výšky. Celé to pak dejte do trouby tak na 140 - 160 stupňů (na horkovzduch tu nižší teplotu) a pečte to 20 - 30 minut (chce to hlídat, každá trouba peče jinak, zkrátka to toho pak občas píchněte, jestli to už je husté nebo ne). Určitě se podaří :-)

        03.03.2019 14:56:35


    Nalezeno receptů: 30
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Créme brulée

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.