Créme brulée

1 h 30 min | dezert | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 234764x
Taky chcete rozbít křehkou krustičku jako Amélie z Montmarteru?
Komentáře receptu 28
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Žloutky utřeme s cukrem. Vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyjmeme vanilkovou tobolku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna.

Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. V troubě předehřáté na 100 °C pečeme něco málo přes hodinu. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani ne úplně tuhý. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle. Nezvyšujeme však teplotu. Výsledkem by měl být tak akorát třaslavý krém.

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme.

Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě, případně takovým francouzským železným karamelizérem (Fer à caraméliser), který se nahřeje a přiloži k cukrovému povrchu.

autor receptu:

Créme brulée

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

4,2
skvělý recept
140 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Créme brulée

Celkový počet komentářů: 28
  • Créme brulée 28.07.2017 17:43:32

    Tento recept je božííí velice chutný a rychlý :D

  • Nedostatečný recept... Luděk 08.01.2016 20:20:28

    Pěkně "děkuji" za recept... Po hodině pečení je směs naprosto stejně tekutá, jako na začátku, takže předpokládám, že to můžu vylít do záchoda. Bohužel nemám věštecké schopnosti a když autor napíše surovinu "smetana", tak se normálně použije smetena na vaření (10-15%). Teď jsem v diskuzi zjistil, že smetanou je myšlena šlehačka 33%... Fakt je takový problém napsat do surovin šlehačku???

    • Re: Nedostatečný recept... Daren 06.04.2016 22:25:58

      Protože jsi trouba ty smetano.Je od jak živá jasné,že když se napíše smetana každý šáhne po 33 %. Je vidět že vůbec neznáš mapu.

      • Re: Re: Nedostatečný recept... bla 26.11.2016 15:33:51

        ty jsi picus, kdyz napisu smetanu tak alespon napisu jakou :) kdyz jsou holt baleni tak napicu ze smetana je 12 % a slehacka pres 30 :) ne kazdej ma kucharske pokrocile schopnosti a co je maji nechodi se sem poradit, kokine

        • Re: Re: Re: Nedostatečný recept... Milena 09.04.2017 16:32:32

          Jen k terminologii: to bílé, tekuté, co má různě procent tuku (nejčastěji 10-33) je SMETANA. ŠLEHAČKOU se to stává až ve chvíli, když to vyšleháte a ztuhne to. Jinak dávám za pravdu pisatelce prvního příspěvku v tomto vláknu - mělo být uvedeno kolika procentní smetana se má použít, protože to prostě v receptu má být. Je to totiž návod, pro ty, kdo to neumí, chtějí se to naučit, takže nemohou vědět, co tam patří.

        • Re: Re: Re: Nedostatečný recept... Milena 09.04.2017 16:27:27

          Jen k terminologii: to bílé, tekuté, co má různě procent tuku (nejčastěji 10-33) je SMETANA. ŠLEHAČKOU se to stává až ve chvíli, když to vyšleháte a ztuhne to. Jinak dávám za pravdu pisatelce prvního příspěvku v tomto vláknu - mělo být uvedeno kolika procentní smetana se má použít, protože to prostě v receptu má být. Je to totiž návod, pro ty, kdo to neumí, chtějí se to naučit, takže nemohou vědět, co tam patří.

      • Re: Re: Nedostatečný recept... Kale 29.12.2016 18:01:12

        Trouba jsi Ty - smetana je smetana a šlehačka je šlehačka!

    • Re: Nedostatečný recept... Kamila 21.01.2016 11:56:22

      Já teda většinou když se řekne smetana, tak automaticky šahám po té 33% a výš. protože "smetana" na vaření nemá se smetanou nic společného. To už tam rovnou můžete nalít mlíko :D

      • Re: Re: Nedostatečný recept... sajuri 06.01.2017 14:11:05

        Pardon, ale smetana je smetana a je jedno kolik má % obsahu tuku. Teprve to číslo za slovem smetana je to rozhodující a mělo by být v receptu vždy uvedeno. U sladkých receptů platí, že se téměř vždy používá 30% a více. Ta s nižším obsahem tuku snad jen pro výrobu karamelu (a i tam dávám 30%). Jinak smetanu pod 30% ani neušleháte (pokud nepřidáte trochu másla)

    • Re: Nedostatečný recept... Fanda 04.04.2016 18:06:30

      A můžete mi napsat na co se dá v kuchyni využít smetana 10-15ti procentí?

Nalezeno receptů: 28
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Créme brulée
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept