reklama
hledat uživatel
       

Crema Catalana

Recept na lehký pudinkový krém s karamelovou krustou, který může být sladkou tečkou slavnostní tabule.


  • 5,0

    5 1
  • 30 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme a jeho kůru nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Mléko zahříváme s citronovou kůrou a skořicí, vmícháme druhou půlku cukru, pudinkový prášek a postupně zašleháme i žloutkovou směs. Směs přivedeme k varu.

Krém rozdělíme do misek a dáme vychladit. Pak povrch posypeme nerafinovaným cukrem a dáme pod gril zapéct, až povrch zezlátne.

Crema Catalana podáváme jako výborný sladký dezert.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Crema Catalana

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.