reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Čokoládový nákyp

Trochu složitější recept na úžasný čokoládový nákyp, kterým určitě potěšíte celou rodinu. Do strouhanky můžete přidat kokos, ořechy, kandované ovoce, rozinky nebo čokoládové lupínky.


  • 3,1

    471×

    3 471
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Do rendlíku nalejeme mléko, které jsme před tím ochutili čokoládou. Celou tmavou čokoládu nalámeme a vložíme ji do rendlíku s mlékem. Dáme vařit a při tom mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Mléko s čokoládou přivedeme téměř k varu a pak odstavíme.



V míse smícháme strouhanku s 5 lžičkami cukru, promícháme. Přilijeme mléko s rozpuštěnou čokoládou a pořádně zamícháme. Do zamíchaného těsta přidáme žloutky a znovu zamícháme.



Těsto vlijeme do menší zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut - dokud není povrch pevný na dotek. Troubu nevypínáme.



Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj postupně vmícháme zbylý cukr. Šleháme dokud není sníh skutečně tuhý a lesklý.



Upečený základ nákypu v misce potřeme třešňovým džemem a na něj naneseme sníh. Mísku dáme zpátky do trouby a pečeme dozlatova - dokud se na sněhu nevytvoří pevná kůrka.


Zdobíme čerstvým ovocem.

Foto: www.profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.