reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládový nákyp

Trochu složitější recept na úžasný čokoládový nákyp, kterým určitě potěšíte celou rodinu. Do strouhanky můžete přidat kokos, ořechy, kandované ovoce, rozinky nebo čokoládové lupínky.


  • 3,1

    471×

    3 471
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do rendlíku nalejeme mléko, které jsme před tím ochutili čokoládou. Celou tmavou čokoládu nalámeme a vložíme ji do rendlíku s mlékem. Dáme vařit a při tom mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Mléko s čokoládou přivedeme téměř k varu a pak odstavíme.



V míse smícháme strouhanku s 5 lžičkami cukru, promícháme. Přilijeme mléko s rozpuštěnou čokoládou a pořádně zamícháme. Do zamíchaného těsta přidáme žloutky a znovu zamícháme.



Těsto vlijeme do menší zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut - dokud není povrch pevný na dotek. Troubu nevypínáme.



Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj postupně vmícháme zbylý cukr. Šleháme dokud není sníh skutečně tuhý a lesklý.



Upečený základ nákypu v misce potřeme třešňovým džemem a na něj naneseme sníh. Mísku dáme zpátky do trouby a pečeme dozlatova - dokud se na sněhu nevytvoří pevná kůrka.


Zdobíme čerstvým ovocem.

Foto: www.profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.