reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládový korpus

Recept na korpus, který dá víc práce, ale výsledek stojí za to.


  • 4,3

    63×

    4,3 63
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout, ale nemusíme dávat do lednice.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do lehké pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a kakaem. Mouku můžeme prosít přes síty, bude kypřejší. Žloutkovou pěnu smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Pak střídavě přimícháme sníh a kakaovou mouku. Nakonec vmícháme 3 lžíce sladké smetany.

Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 °C a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pak troubu vypneme a čokoládový korpus necháme v troubě ještě několik minut dojít. Pak formu s korpusem vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

Čokoládový korpus plníme různými krémy podle chuti, ale mně chutnal jen tak samotný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládový korpus

    Celkový počet komentářů: 7
    • míša
      míša

      nepovedený dort

      připravila jsem korpus podle tohoto receptu, korpus byl jen 3cm vysoký, postupovala jsem podle receptu, korpus ani moc dobře nechutnal

      08.02.2019 14:31:10

    • kajabradlova
      kajabradlova

      Konopný korpus

      Zkusila jsem tento recept pro přípravu konopneho korpusu a musím říct že super �

      22.07.2016 19:32:44

    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Čokoládový korpus

      Recept skvělý ,chutný akorát se mi dodělal v troubě :-) . Jediné co mi vadilo ,jelikož jsem to plnila marmeládou tak ,že byl fakt nízký ,ale určitě opět udělám :-)

      19.06.2014 21:26:53


    • Vláďa
      Vláďa

      nemohu si stěžovat

      Dámy a pánové, tímto korpusem jsem vylepšil kávovou kuchyni. Je sice nižší, ale i přes to, jsem ho rozdělil na tři díly, protřel jahodovou marmeládou a potřel lehkou čokoládovou polevo a na vrchu jsem ho ozdobil pařížskou šlehačkou a neměl chybu - něco sako Sacher. Opravdu dobré, ne tolik nadýchané, ale čokoládově bombaistické. Jo přidal jsem tam trochu rumu - do těsta.

      Vláďa

      28.11.2013 13:05:26

    • jakub
      jakub

      Komentář k receptu Čokoládový korpus

      je nizky a docela suchý chutná jako piškot z kinder mlecny řez a po naplnění je moc dobrý

      08.08.2013 15:21:58

    • Michaela
      Michaela

      Nemá to s korpusem nic společného.Těsto je příliš hutné a na klasickou dortovou formu o průměru 27cm je nízký.

      21.08.2012 12:35:00

    • Daniela
      Daniela

      Dobrý den, chci se zeptat, jak je vysoký korpus po upečení. Děkuji.

      18.08.2012 15:04:35


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládový korpus

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.