reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Čokoládový fondant

Bábovičky s horkým srdcem. Slavnostní pochoutka, u které hodně záleží na načasování, ale když vyteče na talířku horká čokoláda, je to doslova slast!


  • 3,8

    17×

    3,8 17
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Energetická hodnota

2897 kJ / 692,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

6 menších formiček (báboviček) důkladně vymažeme máslem, dno vyložíme pečícím papírem.

Čokoládu se špetkou soli dáme do misky a rozpustíme v páře. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme čokoládu a zlehka zatřeme mouku. Hmotu rozdělíme do mističek, z bílé čokolády odlomíme 6 kostiček (zbytek je na ozdobu) a vtlačíme každou kostičku do těsta tak, aby byla zakrytá. Bábovičky dáme na 1 hodinu do ledničky.

Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, pečeme přesně 12 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 4 minuty stát, pak zlehka poklepeme na dno formičky a vyklopíme na talířek.

Bábovičky s horkým srdcem (čokoládový fondant) podáváme teplé, poprášené kakaem, posypané strouhanou bílou čokoládou a s kopečkem vanilkové zmrzliny. Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky.

Čokoládový fondant je hotový asi za 30 minut plus 1 hodina chlazení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládový fondant

    Celkový počet komentářů: 2

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Čokoládový fondant

      velká omluva,máslo se rozpustí s čokoládou

      15.11.2013 14:12:21

    • aaa
      aaa

      Komentář k receptu Čokoládový fondant

      nějak vám v receptu vypadlo, co s těmi 100g másla?!

      14.11.2013 15:01:13


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládový fondant

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.