reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Čokoládový fondant s jahodovým coulis

Čokoládový fondant s jahodovým coulis

Jedinečný recept na výborný čokoládový dezert, kterému málokdo odolá!


  • 4,3

    58×

    4,3 58
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Energetická hodnota

2259 kJ / 539,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Připravíme si fondant. Máslo a kvalitní čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Rozšleháme vejce a při šlehání vejce postupně přisypáváme cukr. Poté přilijeme teplou čokoládu s máslem a znovu metlou rozšleháme na jednobarevnou hmotu.

Čokoládové těsto rozdělíme do formiček, vložíme do trouby a pečeme cca 8 - 10 minut. Pečení je nejdůležitější část přípravy. Upečený fondant vyjmeme a necháme minimálně 3 minuty chladnout.

Mezitím si připravíme omáčku - jahodový coulis. Očištěné jahody (odhadem na 4 porce) nakrájíme a vložíme do kastrůlku. Přilijeme víno a přisypeme 2 lžíce cukru. Dále přilijeme lžíci vody a vaříme, až jsou jahody rozvařené na kaši. Poté jahodový coulis scedíme a omáčku přes jemné sítko propasírujeme.

Čokoládové bábovičky fondant vyklopíme na talíře, přelijeme jahodovým coulis a ihned podáváme jako sladký dezert. Fondant by měl být po rozkrojení tekutý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládový fondant s jahodovým coulis

    Celkový počet komentářů: 5
    • Alžběta
      Alžběta

      Včera jsem zkoušela, a výsledek byl vynikající! :) lepší jak z restaurace :)

      01.03.2016 13:08:36

    • Geheimnis
      Geheimnis

      Mouka a formy

      Zdravím, miluju čokoládu a tohle mě naprosto nadchlo! Navíc je to určitě rychlé a snadné.
      Nejsou mi ale v receptu některé věci jasné. V ingrediencích hned na začátku máte uvedeno 50g mouky, ale v popisu ji pak už nikde nevidím. Takže se tam nedává nebo dává? Já mám bezlepkovou dietu, takže se ptám, protože kdyby se tam mouka nedávala, bylo by to super!
      A pak se chci také zeptat na ty formy - je jedno, jestli použiji třeba plech na muffiny, nebo je na to nějaká speciální forma? Prosím o upřesnění a děkuji za odpověď :-)
      Eva

      15.09.2013 13:56:45

      • Filip
        Filip

        Re: Mouka a formy

        omlouvám se za chybu v receptu, ta mouka se musí prosít do tý hmoty co nám zvnikla z rozšlehaného vajíčka s cukrem a čokoládou. Formy jsou ulně jedno ale nejlepší jsou ňáký keramický tvrdší aby to šlo dobře vyklepnout, ty co mám já v tom receptu jsou normální z IKEA za pár korun ;)

        22.09.2013 10:13:59


    • Hanička 241261
      Hanička 241261

      Moc dobré, jen místo jahod jsem udělala malinové coulis. Koupila jsem mražené. Super, super, super!!!!!♥

      15.09.2013 11:18:16

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládový fondant s jahodovým coulis

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.