reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládový dort s domácí pařížskou šlehačkou

Tmavý nadýchaný dort, vhodný pro slavnostní příležitosti.


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Nožem naškrábeme z části hořké a mléčné čokolády hoblinky na zdobení a uložíme je do ledničky. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu ke šlehání, přidáme zbylou čokoládu nalámanou na kousky, důkladně mícháme, až se čokoláda rozpustí. Krém necháme chladit cca 3 hodiny. Po vychladnutí vyšleháme do pevného krému. Dejte pozor, ať vám krém neztuhne na konzistenci másla!

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého následně opatrně vmícháme krupicový cukr. Žloutky vyšleháme s vanilkovým a skořicovým cukrem do pěny. Hladkou mouku smícháme s kakaem, mletými vlašskými ořechy a hřebíčkem, který nadrtíme čepelí nože. Žloutkovou pěnu opatrně promícháme se sněhem z bílků, zlehka promícháme moučnou směs a na závěr rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do dvou stejně velkých kulatých forem (dortových) vymazaných tukem a vysypaných hrubou moukou. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 40 minut.

Upečené korpusy necháme vychladnout a pak je oba vyjmeme z forem. Jeden korpus potřeme polovinou krému, posadíme na něj druhý korpus a ozdobíme ho zbylým krémem. Nakonec dort posypeme čokoládovými hoblinkami.

Čokoládový dort s domácí pařížskou šlehačkou necháme zatuhnout, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme. Hodí se i pro nejrůznější slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládový dort s domácí pařížskou šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.