reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládový dort s domácí pařížskou šlehačkou

Tmavý nadýchaný dort, vhodný pro slavnostní příležitosti.


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Nožem naškrábeme z části hořké a mléčné čokolády hoblinky na zdobení a uložíme je do ledničky. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu ke šlehání, přidáme zbylou čokoládu nalámanou na kousky, důkladně mícháme, až se čokoláda rozpustí. Krém necháme chladit cca 3 hodiny. Po vychladnutí vyšleháme do pevného krému. Dejte pozor, ať vám krém neztuhne na konzistenci másla!

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého následně opatrně vmícháme krupicový cukr. Žloutky vyšleháme s vanilkovým a skořicovým cukrem do pěny. Hladkou mouku smícháme s kakaem, mletými vlašskými ořechy a hřebíčkem, který nadrtíme čepelí nože. Žloutkovou pěnu opatrně promícháme se sněhem z bílků, zlehka promícháme moučnou směs a na závěr rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do dvou stejně velkých kulatých forem (dortových) vymazaných tukem a vysypaných hrubou moukou. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 40 minut.

Upečené korpusy necháme vychladnout a pak je oba vyjmeme z forem. Jeden korpus potřeme polovinou krému, posadíme na něj druhý korpus a ozdobíme ho zbylým krémem. Nakonec dort posypeme čokoládovými hoblinkami.

Čokoládový dort s domácí pařížskou šlehačkou necháme zatuhnout, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme. Hodí se i pro nejrůznější slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládový dort s domácí pařížskou šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.