reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládoví dráčci

Jednoduchý jablkový moučník politý čokoládou.


  • 2,9

    296×

    2,9 296
  • 45 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme, vykrájíme a nahrubo nastrouháme. Cukr s kakaem smícháme a utřeme s máslem do pěny. Přidáme jablka, vejce a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a postupně přimícháváme ke směsi. Důkladně promícháme na jemné těsto.



Obdélníkovou hlubší formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně je rozetřeme. Troubu vyhřejeme na 200 °C a plech s těstem dáme péct. Po 15 minutách troubu ztlumíme na 180 °C a korpus pečeme ještě 25 minut.



Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout a nakrájíme na kousky ve tvaru obdélníků, které prozatím nerozdělujeme od sebe.
Čokoládu rozehřejeme a nalijeme pokrájený korpus, necháme jen zčásti ztuhnout, polevu rozkrojíme podle tvaru kousků a každý můžeme dozdobit.



Každý kousek zdobíme hranolky nebo lupínky mandlí a čerstvými jablky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládoví dráčci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.