reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládové řezy s mátou

Díky krásné konzistenci a lákavé barvě můžete tyto řezy servírovat na závěr slavnostní večeře. Recept stojí za zkoušku.


  • 4,3

    4,3 6
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Mělkou obdélníkovou formu o rozměrech 20 x 30 cm vyložíme pečícím papírem. V kuchyňském robotu nasekáme máslové sušenky na jemno. Vzniklé drobky smícháme s přepuštěným máslem a směs rovnoměrně rozetřeme na dno formy. Formu dáme do lednice. Zatímco budeme připravovat další vrstvu koláče, sušenková směs v lednici ztuhne a druhá vrstva se na ni bude lépe roztírat.

V míse smícháme moučkový cukr, mátovou tresť a mléko. Krém by se měl dát dobře roztírat, podle potřeby můžeme přidat mléko. Na ztuhlou vrstvu sušenek rozetřeme mátový krém a vrátíme formu do lednice.

Do žáruvzdorné mísy, umístěné nad hrncem s mírně vroucí vodou, dáme kousky čokolády. Nešetřete na čokoládě a kupte tu nejkvalitnější, řezy tak získají plnější chuť. Dno mísy se nesmí dotýkat vody. Čokoládu mícháme, dokud se nerozpustí, pak přilijeme lžičku rostlinného oleje.

Čokoládovou polevu rozetřeme po povrchu koláče a necháme stát asi 10 minut, aby poleva ztuhla. Horkým nožem nakrájíme koláč na řezy o straně 5 cm a podáváme. Řezy můžeme uskladnit ve vzduchotěsné nádobě v lednici až na tři dny.

Čokoládové řezy s mátou podáváme jako vynikající dezert vhodný pro slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládové řezy s mátou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Honzka
      Honzka

      Trochu nerozumím tomu, jak smícháním cukru a mléka s mátovou trestí vznikne hustý krém. Mátová tresť je vlastně co?

      22.11.2012 14:29:33


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládové řezy s mátou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.