Nenáročné na přípravu těsta a vykrajováním cukroví můžete zaměstnat i děti.
Hodnocení
3.4
/ 5 (7x)
Ingredience
těsto
2 ks
vejce
14 dkg
máslo
2 ks
žloutek
28 dkg
mouka
4 balíčky
čokoláda na vaření
4 lžíce
cukr moučka
na ozdobu
čokoláda
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
Postup přípravy
Čokoládu najemno nastrouháme na struhadle. Do mísy dáme žloutky, vejce, cukr, mouku, máslo a nastrouhanou čokoládu. Pořádně zpracujeme dohromady a dáme na 30 minut do chladu uležet.
Těsto dáme na vál, který posypeme trochou mouky a vyválíme na 0,4 cm hrubou placku. Z těsta poté můžeme vykrajovat podle libosti všechny možné tvary, které ukládáme na vymazaný plech. Nejlépe však tvoříme měsíčky. Dáme péct na 150 °C
Po vychladnutí můžeme cukroví obalovat v cukru nebo namáčet v čokoládě.