reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládové makronky - Macarons au chocolat

Makronky jsou jednoduché, ale dají se jednoduše pokazit, pokud však budete přesně postupovat podle receptu, určitě se vyvedou.


  • 4,2

    44×

    4,1 44
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 775 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Postup přípravy

Do jedné mísy prosejeme moučkový cukr, kakao a mandlovou moučku (moučka dá se buď koupit, nebo jednoduše na jemno rozdrťte loupané mandle (tak to dělám já) a v druhé míse vyšleháme bílky s krupicovým cukrem. Když je sníh tuhý, pomalu a důkladně ho vmícháme do sypké směsi.

Těstem naplníme zdobící pytlík a použijeme úzký nástavec, těsto je totiž dost tekuté. Na plech vyložený pečícím papírem děláme malá, stejně veliká kolečka dostatečně daleko od sebe - trošku se roztečou a mohla by se slepit.

Troubu předehřejeme na 150-160°C. Makronky se musí spíše sušit, než péct. Hlavní věc kterou musíme udělat - s plechem plným makronek ještě před pečením musíme párkrát bouchnout - plech jednoduše několikrát pustíme z pár cm na linku, aby se z těsta dostaly bublinky a makronky při pečení nepopraskaly. Necháme je chvilku odležet a dáme péct na cca 13 minut (troubu neotvíráme!). Může to být i méně, celou dobu je hlídáme, jakmile nějaká z nich začne praskat, rychle plech vyndáme.

Po vytažení z trouby sundáme makronky opatrně z plechu a necháme je vychladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Do vodní lázně dáme vejce a cukr a ručně šleháme, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky. Poté odstavíme a přidáme hořkou čokoládu. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené máslo.

Makronky slepujeme čokoládovou náplní a máme hotovo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládové makronky - Macarons au chocolat

    Celkový počet komentářů: 4
    • Barbinka
      Barbinka

      Kdo je zvyklý na klasické francouzské makronky, rozhodně dávejte méně kakaa. Zkoušela jsem tento recept s udávanými 50 g kakaa a makronky jsou pak hořké.

      08.02.2020 16:13:11

    • Andrea
      Andrea

      Mám dotaz k náplni jsou tam vejce to je myšleno jako celá vejce nebo jen žloudky?
      Makronky jsem nikdy nedělala proto nemám skušenosti prosím o odpověd´.

      06.11.2017 14:58:11

      • mrcka
        mrcka

        vraj len bielka

        22.03.2018 14:39:32


    • strapocek
      strapocek

      a krasne se mi povedly!

      30.11.2015 22:09:04


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládové makronky - Macarons au chocolat

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.