reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládové kostičky s mandlemi

Milujete nugát? V tom případě si připravte tyto kostičky, které mu jsou velmi podobné.


  • 2,6

    152×

    2,6 152
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mandle podle potřeby spaříme, oloupeme a umeleme najemno.

Připravíme si vodní lázeň. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji zvolna rozehřát. Pak do ní vmícháme mléko a nejlépe ručním šlehačem hmotu šleháme dohladka. Hmota musí být opravdu hladká.

Pak do ní vmícháme mandle a po částech ji rozprostřeme na alobal. Necháme vychladit. Optimální teplota tuhnutí je 15 - 17 °C, jinak se na ní vytvoří nepříjemný šedý povlak. Kostky je možno zdobit oříšky.

Studené kostky můžeme nakrájet do libovolných tvarů.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládové kostičky s mandlemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.