reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

podle potřeby

Postup přípravy

Do nádoby dáme mléko, máslo, med a cukr.

Na mírném ohni ohříváme bez míchání tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pomalu přisypáváme jemně strouhanou čokoládu, dobře zamícháme a dál vaříme bez míchání. Asi po 20 minutách zkusíme, jestli je karamel hotový a to tak, že několik
kapek směsi vhodíme do studené vody. Tvoří-li se okamžitě tvrdé kuličky, karamelovou hmotu odstavíme z ohně.

Karamel nalijeme na olejem vymazaný plech a když je téměř tvrdý, tak tvoříme nožem hluboké zářezy ve tvaru kostek. Počkáme, až karamel úplně ztvrdne, a jednotlivé karamelky od sebe odlupujeme.

Čokoládové karamelky mlsáme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Čokoládové karamelky

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Čokoládové karamelky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.