reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládové dortíčky

Exkluzivní cukroví pro milovníky pařížských krémů a čokolády. Recept na sváteční pečivo naplněné jemným krémem.


  • 4,5

    4,5 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 614 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, přidáme kakao, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku či vanilkový cukr, mleté ořechy a skořici. Promícháme a potom do směsi na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo. Rychle zaděláme velmi tuhé těsto a necháme odležet v chladu pár hodin, ale klidně i déle.

Těsto postupně vyvalujeme na plát silný asi 2 - 3 mm a vykrajujeme drobnější tvary. Pracujeme rychle, aby těsto nezteplalo. Rovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 3 - 4 minuty při 200 - 220 °C. Jakmile okraje cukroví začnou jemně tmavnout, ihned vyndáme a přeložíme z plechu na rovnou plochu. Krémem plníme až těsně před Vánoci.

Na pařížský krém v kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání asi na 50 °C a rozpustíme v ní dohladka čokoládu rozlámanou na dílky. Kvalita čokolády je důležitá. Pokud použijeme lepší čokoládu, bude výsledek skvělý. Směs necháme řádně vychladit.

Ve šlehači utřeme máslo s cukrem dohladka a potom postupně po lžících všleháme vychlazenou čokoládovou hmotu. Hmota a máslo by měly mít stejnou teplotu, jinak hrozí, že se máslo srazí. Pokud se tak stane, vše opět zahřejeme, utřeme, vychladíme a ušleháme.

Polovinu upečených tvarů tence potřeme pikantním džemem. Doporučuji kvalitní či domácí rybízový. Na druhou polovinu kápneme rozpuštěnou čokoládu a přilepíme půlku vlašského ořechu.

Slepujeme pařížským krémem, nejlépe dortovou zdobičkou a na krému nešetříme. Čokoládové dortíčky je třeba pečlivě uchovávat v chladu. Takto vydrží klidně čtrnáct dní. Po přinesení na stůl vám, ale určitě zteplat nestihnou.

Čokoládové dortíčky servírujeme na sváteční stůl jako lahodné cukroví.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládové dortíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.