reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládová suflé

Velice snadný recept na čokoládové suflé s mandlemi a oříšky.


  • 3,1

    98×

    3,1 98
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 799 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Postup přípravy

Mandle a ořechy umeleme nebo rozdrtíme najemno a smícháme je. Čokoládu nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Troubu předehřejem asi na 190 °C. Připravíme si formičky na suflé (6 - 8ks). Místo formiček můžeme použít stejné hrnečky. Důkladně je vymažeme máslem a vysypeme ořechy.


Připravíme si vodní lázeň. Do mísy vložíme čokoládu a přilijeme likér. Čokoládu necháme za stálého míchání rozehřát. Vzniklá čokoládová hmota musí být hladká a lesklá. Mísu vyndáme z lázně a čokoládu necháme trochu vychladnout.

Mezitím si prosejeme mouku a vmícháme ji do čokolády. Jemně ale důkladně vmícháme asi dvě třetiny cukru a žloutky. Nakonec ušleháme bílky v pevný sníh a zapracujeme do něj zbylý cukr. Bílkovou hmotu pak po částech vmícháme do připravené čokolády. Těsto moc nemícháme a je důležité vmíchávat sníh postupně, aby se zachovala nadýchanost těsta.

Těsto opatrně rozdělíme do připravených formiček, přičemž dbáme na to, aby formičky byly plné asi jen 3/4. Prostě aby těsto bylo maximálně 1 - 2 cm pod okrajem.

Formičky vložíme do trouby a pečeme je asi 15 - 20 minut. Je důležité, aby byla trouba plně rozehřátá, jinak těsto klesne a nedosáhneme kýženého výsledku.

Pokud je po 15 - 20 minutách povrch stále ještě měkký, vložíme je ještě na 5 minut do trouby. Suflé musí mít naomak pevnou kůrku.

Upečené suflé podáváme ve formičkách a zdobíme je oříškovou zmrzlinou. Přípradně můžeme přelévat čokolodovou nebo ořechovou polevou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládová suflé

    Celkový počet komentářů: 2

    • Radka
      Radka

      Na obrázku je to tak načančané, že ani nejde poznet, kde to suflé je...

      10.06.2011 18:11:04


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládová suflé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.