reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládová šlehačka

Recept na domácí čokoládovou šlehačku. Vhodné ke zdobení dortů. Jako našlehaný dezert ke kávě chutná také výborně.


  • 3,2

    65×

    3,1 65
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čokoládu si rozlámeme na kousíčky.

Smetanu a čokoládu vložíme do hrnečku a za stálého míchání přivedeme do varu. Když se čokoláda rozpustí, směs odstavíme a dáme vychladit na celý den a noc do chladničky.

Vychladlou směs vyšleháme v pěnu a můžeme podávat.

Pokud použijeme čokoládovou šlehačku jako samotný dezert, je vhodné ji ještě přisladit, nejlépe vanilkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládová šlehačka

    Celkový počet komentářů: 7
    • anna
      anna

      asi přešlehaná a to určitě........

      31.05.2012 11:27:18

    • Eva
      Eva

      Šlehačka se srazí, pokud není vychlazená na správnou teplotu. Šlehačka by měla mít teplotu kolem 4 stupnů. Takže je potřeba nechat poctivě vychladit aspoň 24 hod, ve spodní části ledničky. Pokud někdo spěchá a šlehačku nenechá dostatečně vychladit, pak je mu "odměnou" sražená šlehčka...

      30.05.2012 22:55:34


    • petra07
      petra07

      Tak se mi srazila

      Všechno jsem udělala podle receptu,začala šlehat a po deseti sekundách se šlehačka srazila.Tak nevím..

      18.07.2010 10:31:47

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládová šlehačka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.