reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čokoládová roláda s ovocem

Recept na čokoládovou roládu, která dobře drží tvar díky přidané želatině.


  • 3,0

    3 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 668 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 225 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Čokoládu nalámeme na menší kousky a rozehřejeme ve vodní lázni.

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Zamícháme vroucí vodu a přilijeme rozehřátou čokoládu. Do čokoládové směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech a ve střední části trouby pečeme 12 minut.

Na pracovní plochu položíme arch pečícího papíru a posypeme jej trochou cukru. Vyklopíme upečené těsto a sloupneme papír, na kterém se peklo. Aby šel papír lépe dolů, potřeme jej seshora studenou vodou.

Připravíme si náplň. Plátky želatiny vložíme na 10 minut do studené vody. Kompotované ovoce (mandarinky, broskve, meruňky) necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Želatinu vymačkáme a v kastrůlku rozehřejeme. Smetanu ke šlehání promícháme s cukry a ušleháme, vmícháme želatinu.

Těsto nejprve potřeme ušlehanou želatinovou smetanou, naskládáme ovoce a opatrně vše srolujeme. Čokoládovou roládu s ovocem zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň hodinu tuhnout.

Čokoládovou roládu s ovocem poté nakrájíme na hrubší plátky a podáváme. Můžeme dozdobit čokoládovou polevou, šlehačkou nebo kousky ovoce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládová roláda s ovocem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.