reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Čokoládová roláda s ovocem

Recept na čokoládovou roládu, která dobře drží tvar díky přidané želatině.


  • 3,0

    3 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 225 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Čokoládu nalámeme na menší kousky a rozehřejeme ve vodní lázni.

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Zamícháme vroucí vodu a přilijeme rozehřátou čokoládu. Do čokoládové směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech a ve střední části trouby pečeme 12 minut.

Na pracovní plochu položíme arch pečícího papíru a posypeme jej trochou cukru. Vyklopíme upečené těsto a sloupneme papír, na kterém se peklo. Aby šel papír lépe dolů, potřeme jej seshora studenou vodou.

Připravíme si náplň. Plátky želatiny vložíme na 10 minut do studené vody. Kompotované ovoce (mandarinky, broskve, meruňky) necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Želatinu vymačkáme a v kastrůlku rozehřejeme. Smetanu ke šlehání promícháme s cukry a ušleháme, vmícháme želatinu.

Těsto nejprve potřeme ušlehanou želatinovou smetanou, naskládáme ovoce a opatrně vše srolujeme. Čokoládovou roládu s ovocem zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň hodinu tuhnout.

Čokoládovou roládu s ovocem poté nakrájíme na hrubší plátky a podáváme. Můžeme dozdobit čokoládovou polevou, šlehačkou nebo kousky ovoce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládová roláda s ovocem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.