reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Polovinu smetany nalijeme do teflonového kastrolu. Smetanu stejnoměrně poprášíme želatinou a necháme na 5 minut změknout. Zahříváme na mírném ohni, dokud se při okrajích nezačnou tvořit drobné bublinky a želatina se zcela nerozpustí. Směs často mícháme.

Horkou směs nalijeme do mixéru a přidáme nalámanou čokoládu. Uzavřeme a mixujeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Do čokoládové směsi přidáme kostky ledu, mléko, cukr, mandlovou tresť a zbývající smetanu. Vše utřeme dohladka.

Směs přelijeme do 4 - 6 sklenic nebo misek, přikryjeme a uložíme do chladničky na 4 hodiny, nebo dokud čokoládová pěna neztuhne.

Každou porci čokoládové pěny ozdobíme šlehačkou a navrch posypeme opraženými a na plátky nakrájenými mandlemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čokoládová pěna s mandlemi

    Celkový počet komentářů: 1

    • Alena
      Alena

      Čokol.pěna s mandlemi

      Proč želatina?

      03.09.2015 08:25:03

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Čokoládová pěna s mandlemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.