Vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme olej, kakao, hladkou mouku, prášek do pečiva a mléko. Všechno hezky vyšleháme. Pokud by těsto bylo moc řídké, tak přidáme hladkou mouku podle potřeby. Korpus pečeme na 170 °C asi 25 minut. Potom ho necháme vychladit.
Připravíme si 1. krém. Vanilkový pudink uvaříme v mléce s cukrem. Necháme vychladnout a vmícháme kysanou smetanu. Krém můžeme nechat trochu ztuhnout v lednici.
Korpus rozkrojíme na poloviny, aby se dal naplnit a potřeme polovinou prvního krému. Na krém naskládáme nakrájený banán a potřeme zbylým krémem. Přiklopíme druhou půlkou korpusu.
Připravíme si druhý krém. Smícháme tvaroh s kysanou smetanou a ve lžíci mléka rozpuštěnou lžičku kávy s trochou cukru. Krémem potřeme povrch korpusu.
Připravíme si polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem nebo olejem ve vodní lázni a přelijeme jí krém moučníku. Případně polevu rozetřeme nožem.
Čokoládovou horu necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.