Změklé máslo si vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme hladkou mouku, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko a višňovou marmeládu. Vše dobře promícháme, až vznikne jednolité těsto.
Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto nalijeme na menší plech či střední pekáč vyložený papírem na pečení a pečeme asi půl hodiny.
Po upečení necháme korpus vychladnout a pak na něj naneseme náplň.
Na mírném ohni přivedeme k varu Alpro mléko a za stálého míchání do něj vsypeme krupici. Až směs zhoustne, vmícháme do ní změklé máslo, cukr a strouhaný kokos. Náplň naneseme na upečený korpus a uložíme buchtu do chladu.
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázní budeme pomalu rozpouštět nalámanou hořkou čokoládu s máslem a Alpro mlékem, až vznikne hladká hmota. Polevu rovnoměrně naneseme na kokosovou vrstvu.
Před podáváním necháme čokoládovou buchtu s kokosem ještě alespoň 2 hodiny v chladu, aby čokoláda dostatečně ztuhla, aby nám poleva při krájení nepraskala. Při krájení průběžně namáčíme nůž v horké vodě.
Čokoládovou buchtu s kokosem podáváme jako velmi chutný moučník ke kávě nebo čaji.