reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

těsto

Energetická hodnota

1202 kJ / 287,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z 1 - 2 bílků vyšleháme sníh. V druhé míse vyšleháme máslo, 1 žloutek a cukr. Přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva a dobře rozmícháme. Vznikne sypká směs, do které postupně přilijeme mléko. Čokoládu nasekáme na větší kousky (o hraně asi 0,5 cm) a přimícháme do těsta. Těsto nesmí být příliš řídké, jinak se čokoláda propadne a bude jen na dně. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Těsto nalijeme do formy na muffiny a pečeme 25 - 30 minut při 200 °C, záleží na troubě. Porcelánovou nebo silikonovou formu vymažeme máslem, teflonovou není třeba vymazávat. Těsto při pečení zdvojnásobí objem, proto je lepší naplnit formu jen do 2/3. Okraje muffinů nesmí při pečení zčernat, jinak zhořknou.

Pro pečení není vhodná bílá čokoláda, téměř se rozpustí. Pro silnější vůni lze přidat rumové nebo vanilkové aroma podle návodu na esenci. Bílek navíc nabude na objemu, těsto bude nadýchanější. Vychladlé muffiny pokapeme rumem nebo posypeme cukrem moučka.

Čokoládo-kakaové muffiny podáváme podle chuti k horkým nápojům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Čokoládo-kakaové muffiny