reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čočkový hamburger

Recept na chutný bezmasý hamburger. Když nepřidáte slaninu, je vegetariánský, když nedáte ani vejce, je dokonce veganský.


  • 3,4

    3,4 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve namočíme čočku. Používám hnědou čočku, doba přípravy podle návodu na obalu. Vaříme čočku s česnekem a solí do změknutí (cca 20 minut). Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a malé žampiony nakrájíme na kousky. Kešu oříšky nasekáme na jemno.

Mezitím restujeme nakrájenou cibuli a žampiony. Po nějaké chvíli, když už je to skoro udělané, přidáme nasekaný česnek a špenát. Můžeme vše smažit na rostlinném oleji, nebo na slanině, aby to trochu vonělo. Když je obojí hotové, dáme zchladnout.

Čočku částečně mixujeme, zůstane tam trochu celých kousků, ale minimálně půlka vytvoří pastu. Do ní přidáme kešu oříšky, vejce, mletý pepř, papriku a orestovanou směs (žampiony, cibule, česnek), vinný ocet a hořčici a nakonec podle potřeby strouhanku. Strouhanky dáme tolik, aby se karbanátky, které ze směsi děláme, nerozpadaly.

Hamburgery dáme restovat na hodně rozpálenou pánev, nebo grilujeme. Pokud nejsme vegetariáni, lze čočkové hamburgery zabalit do plátků slaniny. Hezky to pak voní a lépe drží.

Čočkový hamburger můžeme podávat v burgerové housce, ale klidně i s jinou přílohou podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čočkový hamburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.