reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čočkový hamburger

Recept na chutný bezmasý hamburger. Když nepřidáte slaninu, je vegetariánský, když nedáte ani vejce, je dokonce veganský.


  • 3,4

    3,4 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve namočíme čočku. Používám hnědou čočku, doba přípravy podle návodu na obalu. Vaříme čočku s česnekem a solí do změknutí (cca 20 minut). Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a malé žampiony nakrájíme na kousky. Kešu oříšky nasekáme na jemno.

Mezitím restujeme nakrájenou cibuli a žampiony. Po nějaké chvíli, když už je to skoro udělané, přidáme nasekaný česnek a špenát. Můžeme vše smažit na rostlinném oleji, nebo na slanině, aby to trochu vonělo. Když je obojí hotové, dáme zchladnout.

Čočku částečně mixujeme, zůstane tam trochu celých kousků, ale minimálně půlka vytvoří pastu. Do ní přidáme kešu oříšky, vejce, mletý pepř, papriku a orestovanou směs (žampiony, cibule, česnek), vinný ocet a hořčici a nakonec podle potřeby strouhanku. Strouhanky dáme tolik, aby se karbanátky, které ze směsi děláme, nerozpadaly.

Hamburgery dáme restovat na hodně rozpálenou pánev, nebo grilujeme. Pokud nejsme vegetariáni, lze čočkové hamburgery zabalit do plátků slaniny. Hezky to pak voní a lépe drží.

Čočkový hamburger můžeme podávat v burgerové housce, ale klidně i s jinou přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čočkový hamburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.