reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Čočkový hamburger

Recept na chutný bezmasý hamburger. Když nepřidáte slaninu, je vegetariánský, když nedáte ani vejce, je dokonce veganský.


  • 3,4

    3,4 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve namočíme čočku. Používám hnědou čočku, doba přípravy podle návodu na obalu. Vaříme čočku s česnekem a solí do změknutí (cca 20 minut). Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a malé žampiony nakrájíme na kousky. Kešu oříšky nasekáme na jemno.

Mezitím restujeme nakrájenou cibuli a žampiony. Po nějaké chvíli, když už je to skoro udělané, přidáme nasekaný česnek a špenát. Můžeme vše smažit na rostlinném oleji, nebo na slanině, aby to trochu vonělo. Když je obojí hotové, dáme zchladnout.

Čočku částečně mixujeme, zůstane tam trochu celých kousků, ale minimálně půlka vytvoří pastu. Do ní přidáme kešu oříšky, vejce, mletý pepř, papriku a orestovanou směs (žampiony, cibule, česnek), vinný ocet a hořčici a nakonec podle potřeby strouhanku. Strouhanky dáme tolik, aby se karbanátky, které ze směsi děláme, nerozpadaly.

Hamburgery dáme restovat na hodně rozpálenou pánev, nebo grilujeme. Pokud nejsme vegetariáni, lze čočkové hamburgery zabalit do plátků slaniny. Hezky to pak voní a lépe drží.

Čočkový hamburger můžeme podávat v burgerové housce, ale klidně i s jinou přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čočkový hamburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.