
Čočkový buřtguláš
Obdoba klasického buřtguláše vylepšená čočkou.
-
4,6
20×
-
45 min
-
3×
Obdoba klasického buřtguláše vylepšená čočkou.
20×
45 min
3×
2 hrstě
1,5 l
1 kostka
5 ks
200 g
2 stroužky
1 ks
200 g
Čočku večer namočíme do vody. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme zeleninu (mrkev, celer, petržel) čerstvou, oškrábeme ji. Zeleninu jemně rozmixujeme.
Nejdříve dáme uvařit brambory, poté čočku, obojí vaříme doměkka.
V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a necháme orestovat. Přidáme gulášové koření, promícháme a podlijeme trochou vody, necháme podusit a dolijeme zbytkem vody. Vsypeme najemno rozmixovanou zeleninu a prolisovaný česnek. Česneku můžeme přidat i více. Když se buřtguláš začne vařit, přidáme kostku masoxu, vařené brambory a čočku. Ke konci přidáme koření podle chuti a buřtguláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Čočkový buřtguláš podáváme samotný nebo s krajícem čerstvého chleba.
jsem buřtguláš zatím nevařil, zato do něj - i do klasického guláše - rád dávám vařené fazole. Vždycky jich uvařím kilo (nebo co zahrada dá), rozdělím na porce a zamrazím. Stačí jen v guláši ohřát.
Výborný, jen doporučuju :-)
Nemá to chybu. Vynikající věc. Akorát jsem zahušťoval rozmixovaným chlebem s vodou :-))