reklama
hledat uživatel
       

Čočkový aspik

Vynikající chuťovka pro milovníky luštěnin.


  • 4,2

    17×

    4,2 17
  • 1 hod

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a šunku na kostičky, česnek prolisujeme, okurky nastrouháme.

Do hrnce nalijeme vodu a přidáme čočku. Nesolíme, čočka by nezměkla. Dále přidáme cibuli, mrkev a šunku, okurky, přisypeme vegetu a vaříme, dokud čočka nezměkne. Ke konci vaření přidáme lák z okurek podle chuti a česnek. Čočku necháme přejít varem a ovoníme majoránkou. Normální menší čočku vaříme asi 30 minut, předvařenou čočku asi 15 minut.

Během vaření si namočíme do studené vody želatinu a ponořenou ji necháme nabobtnat asi 10 minut. Pak ji vyždímáme a dáme do mísy, kam k ní později přidáme čočku. Želatinu zalijeme téměř vařící vodou z rychlovarné konvice a rychle šleháme. Když se udělá kašička, přidáme čočku a zamícháme.

Část čočky nalijeme do silikonové formy. Dokola dáme na vyšší půlky rozkrájená vejce a zalijeme zbylou čočkou, až je forma naplněna. Používám slunečnici, ale může být i bábovka.

Čočkový aspik necháme do druhého dne vystydnout. Druhý den otočíme čočkový aspik vzorem nahoru. Na talíř dáme dva kousky aspiku, obložíme salátem a jíme s tmavým chlebem nebo celozrnným rohlíkem. Čočkový aspik uchováváme v teple.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čočkový aspik

    Celkový počet komentářů: 4
    • šušnina
      šušnina

      Čočkový aspik

      Na želatinu,kterou jsme měli namočenou ve studené vodě a poté jsme ji vyždímali,nalijeme jen tolik vody z varné konvice,aby to želatinu překrylo a rychle metlou rozmícháme. Eva

      14.02.2009 18:40:57

      • motyl
        motyl

        Re: Čočkový aspik

        Chtě jsem se jen zeptat kolik teplé vody na zalití té želatiny děkuji

        14.02.2009 14:36:02

      • motyl
        motyl

        Re: Čočkový aspik

        moc děkuji za odpověď a vyzkouším to moc mě to zaujalo Eva

        14.02.2009 19:58:48


    • šušnina
      šušnina

      Čočkový aspik

      Vážení přátelé, v receptu je chyba,má tam být na konci.čočkový aspik uchováváme ve studenu,ne v teple.Možná,že jsem to spletla já,prosím opravte to.Děkuji a přeji všem ostatním ať se jim daří dále připravovat tak báječné recepty,které tu i já nalézám.

      11.02.2009 00:23:56


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Čočkový aspik

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.