Recept na salát z červené čočky, avokáda a tuňáka ve vlastní šťávě.
2 lžíce | majonéza |
2 ks | avokádo |
1 konzerva | tuňák ve vlastní šťávě |
1 lžička | olivový olej |
2-3 lžíce | zakysaná smetana |
200 g | červená čočka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
1-2 lžíce | citronová šťáva |
mletý černý pepř |
Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu. Čočka nesmí být rozvařená proto ji ihned po slití propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dobře vyzrálá avokáda zbavíme pecek, dužinu vydlabeme, rozmačkáme vidličkou nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. Tuňáka necháme okapat. V míse promícháme smícháme čočku s olejem, avokádem a rozdrobeným tuňákem. Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec salát zjemníme majonézou a zakysanou smetanou a necháme v chladu odležet. Čočkovo-avokádový salát s tuňákem můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným rybám, nebo samostatně s pečivem.
Zkuste to zdravě: Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem
Recept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.
Zažijte pravé Thajsko: Avokádový salát podle šéfkuchařky Café Buddha
Slavné speciality jako Pad Thai či nejrůznější druhy kari jsou často připravované na půl plynu. Pokud chcete ochutnat skutečně autentické Thajsko, ukážeme vám třeba tento skvělý avokádový salát.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena