Čočka na kyselo

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1716005x
Recept na českou zdravá klasiku za pár korun.
Komentáře receptu 225
Uvařil jsem to (Recept vařilo 252 lidí)


Postup přípravy receptu

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu.

Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme.

Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem, kyselou okurkou nebo zelným salátem. Nejlepší je čočka teplá.

autor receptu:

Čočka na kyselo

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Recept Čočka na kyselo byl 01.02.2010 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
895 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Čočka na kyselo

Celkový počet komentářů: 225
Nalezeno receptů: 225
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Čočka na kyselo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept