reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čočka na červeno

Ultra jednoduchý recept na hlavní chod i přílohu z červené čočky.


  • 5,0

    5 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Červenou čočku propláchneme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Bujonovou kostku ze zdravé výživy necháme rozpustit asi v půl litru vody.

Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a cibulku na něm osmahneme. Přisypeme červenou čočku, orestujeme, zalijeme částí vývaru a přidáme libeček. Čočku uvaříme do poloměkka, poté přidáme domácí kečup a za občasného promíchání dovaříme doměkka. Podle potřeby přiléváme během celé přípravy vývar. Čočka by měla být v závěru pořádně hustá, ne plavat ve vodě.

Čočku na červeno můžeme podávat s chlebem jako hlavní chod, případně jako přílohu k nejrůznějším pokrmům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čočka na červeno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.