reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Uvaříme půl sáčku čočky a slijeme vodu. Když je čočka namočená přes noc, stačí ji vařit 30 minut. Dále uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme je a vyndáme žloutky, které rozmačkáme, smícháme s trochou oleje, aby vznikla řídká kaše. Připravíme nálev z 5 lžic vody, 1 lžíce maggi, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetky mletého pepře a soli podle chuti.

Čočku promícháme s vaječnou kaší, přidáme nálev a 1 středně velkou cibuli nakrájenou nadrobno. Můžeme podle chuti okyselit octem. Čočku lze zředit vývarem z připravovaného ovaru. Zbylé bílky můžeme nasekat nahrubo a použít na oblohu.

Čočka podáváme k ovaru jako velmi chutnou přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Čočka k ovaru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.