reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Cizrnový salát s rajčaty

Recept na salát s cizrny, který můžeme podávat teplý či studený. Připravíme si tak zdravou svačinu či přílohu, výborně chutná k rybě.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cizrnu propláchneme, zalijeme vodou a necháme nabobtnat (12 hodin). Poté cizrnu vaříme minimálně hodinu v osolené vodě, ve které byla namočená. Uvařenou cizrnu scedíme.

Připravíme si rajčatovou směs. Oloupeme a na jemno nakrájíme velkou cibuli, kterou na lžíci oleje opečeme. Rajčátka si nakrájíme na čtvrtiny a přidáme k cibulce, přidáme také lžíci protlaku a podle potřeby cukru, pokud jsou rajčata kyselejší. Dále směs osolíme a opepříme a nakonec přidáme nakrájenou petrželku. Rajčatovou směs odstavíme ze sporáku a v horké směsi rozpustíme máslo, vytvoří se omáčka. Směs nakonec promícháme s cizrnou. Cizrnový salát s rajčaty můžeme ještě podle potřeby dochutit.

Cizrnový salát s rajčaty skvěle chutná teplý i studený.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cizrnový salát s rajčaty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.