reklama
hledat uživatel
       

Cizrnový humus

Recept na vynikající luštěninovou pochoutku k čerstvému tmavému pečivu nebo pita chlebu.


  • 4,1

    161×

    4 161
  • 30 min

  • 16×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Už se zase blíží Vánoce

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame

16. 11. 2019

Postup přípravy

Uvařenou, případně sterilovanou, cizrnu nameleme. Do mleté směsi přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, mletý římský kmín, sezamovou pastu a umixujeme do hladké hmoty.

Směs by měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, proto je nutné přidávat podle potřeby olivový olej.

Cizrnový humus se hodí k pita chlebu nebo čerstvému tmavému pečivu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cizrnový humus

    Celkový počet komentářů: 31
    • JV
      JV

      Recept se mi nelíbí

      100g tahini na 200g cizrny?? Smažte prosím tu blbost, než přijdou ingredience více lidí vniveč. Na 200g cirzrny připadá 1 lžíce Tahini, MAX 2. Díky, JV

      06.10.2018 10:54:23

    • rosta
      rosta

      chyba v odkazu

      u prvniho vyrazu " dobra-chut je mezera mezi r a a navic - u posledniho vyrazu " _dobra-chut_glu " je mezera navic mezi d a o !!!! je nutne je smazat

      14.03.2017 14:07:45

    • rosta
      rosta

      recept od libanonce

      http://www.lidovky.cz/vysoka- skola-humusu-naucte-se-nejleps i-pomazanku-z-cizrny-pal-/dobr a-chut.aspx?c=A100126_105113_d obra-chut_glu

      14.03.2017 14:04:49


      • rosta
        rosta

        Re: recept od libanonce

        http://www.lidovky.cz/vysoka- skola-humusu-naucte-se-nejleps i-pomazanku-z-cizrny-pal-/dobr a-chut.aspx?c=A100126_105113_d obra-chut_glu

        14.03.2017 14:05:42

    • Ptc
      Ptc

      Recept má jednu podstatnou vadu. V žádném případě do směsi hummusu nepřidávejte olivový olej pro získání správné konzistence !! Místo něj použijte obyčejnou vodu. Pokud tam dáte olej, tak to bude jednak tučná kalorická bomba a nebude to k jídlu.

      10.05.2013 10:19:11

      • Hanzalito
        Hanzalito

        Ptc - má naprostou pravdu, voda je lepší, čím studenější, tím lepší. A přilévat pomalu při mixování. Ještě ideálnější je jemná drť z ledu. "Ředit" humus dalším olejem je naprosto zbytečné a takové... "české" :-D

        31.08.2014 10:47:11


    Nalezeno receptů: 31
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Cizrnový humus

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.