reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli, česnek, mrkev a žampiony očistíme a nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

Na vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmažíme. Přidáme žampiony a mrkev, směs podlijeme, přidáme skořici, hřebíček, sůl, rajčata a cizrnu. Směs dusíme přibližně 35 minut.
Nakonec přidáme olivy, tymián, citrónovou šťávu, petrželku, ješte krátce podusíme.

Jídlo ihned podáváme.

Poznámka: Ideální je si uvařit větší množství cizrny doměkka a potom ji zavařit do sklenic ve slaném nálevu. Na 0,7 l se dá 5 g soli a zavařuje se v tlakovém hrnci, přičemž musí projít teplotou 112 °C asi 30 minut. Takto připravenou cizrnu můžeme kdykoli použít bez předchozího namáčení a zdlouhavého vaření.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Cizrnová dobrota

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.